Klinker utomhus

Publicerad: March 2014  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Är det dags att fixa i ordning uterummet eller uteplatsen inför sommaren? Då kan frostsäkra klinkerplattor vara ett riktigt bra alternativ. De är tåliga och helt underhållsfria! Fungerar både som golv och väggfasad! Tänk på att det är bra att låna hem några plattor och lägga ut mot fasaden för att se att de fungerar färgmässigt. Tänk även på att melerade plattor gör att smuts inte syns lika mycket och att mörka plattor kan bli varma att gå på under soliga dagar.

Mars - Konradssons Kakel
Mars - Konradssons Kakel

Klassisk - svårt att tröttna på

Publicerad: March 2014  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Något som aldrig blir omodernt är schackrutiga golv. Den vanligaste kombinationen svart-vit verkar aldrig gå ur tiden. Och dessutom passar den bra på alla slags golv. Ett schackrutigt köksgolv kan höja ett helt rum. Samma sak gäller badrum och inte minst tvättstugor eller en hall.

Tycker man att svart-vitt kan bli "hårt" kan man självklart
byta till t ex en off-white och en mörkgrå platta. Ett tips är att blanda två nyanser av samma kulör, t.ex. mörk- och ljusblått. Då blir golvet rutigt men inte lika skrikigt som om man valde två olika kulörer. Det går även bra att fälla in en mönstrad platta som med serien Kerion.

Mars - Konradssons Kakel
Mars - Konradssons Kakel