Badrumstips 3

Publicerad: December 2015  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Nu när funktioner, möbler, belysning och el är planerat så är det dags att bestämma det allra roligaste. Nu ska pusselbitarna stil, färg och detaljer sättas ihop till en helhet.

Stil
- Modern, gammeldags, fransk, klassisk, industriell? Vilken stil vill ni ha och vad passar övriga bostaden? Det finns många stilar att välja på men tänk på att välja en stil som går ihop med övriga huset eller lägenheten, skapa en röd tråd.


Färg
- I ett större badrum som ev ska fungera som relax och spa kan lugna och varma färger rekommenderas. Varma toner av brunt, sten och ton i ton skapar värme och en lugn mijö.

- På en liten WC kan det vara kul att göra nåt mer drastiskt då det är ett litet utrymme som man vistas i endast korta stunder. Ett mönstrat golv eller en färgglad mosaik ger ett litet rum karaktär.

- Våga välja mörka färger! Många väljer vita väggar som bas men med bra belysning kan mörka väggar skapa ett häftigt/mysigt badrum. Det blir mer ombonat och kan skapa helt andra effekter än vita väggar.

Vill man trots allt hålla väggarna ljusa välj då gärna till en mörkare kakel/klinker för kontrast, kanske bakom ett vitt badkar eller den vita kommoden. Effekten blir att badkar och kommoden poppar fram.

- Undvik “årets” färg. Trenden kommer snabbt att blåsa förbi och badrummet kommer kännas “så 2015!”. Välj färg efter vad ni verkligen gillar och passar bostaden. En färg som aldrig verkar bli omodern är toner av turkos. En färg som förknippas med vatten och som aldrig blir “gammalt” eller “ute”.


Detaljer
Nu kommer vi till det sista, alla badrummets tillbehör. De är grädden på moset så välj med omsorg! Här gäller det att tänka på två saker: stilen och att inte blanda t. ex. blank krom med matt krom.

Det blir ett enhetligt och trivsamt rum om du håller sig till en stil och ett utförande av detaljer. De måste dock inte komma från samma märke. Detaljerna ska vara estetiska men även pratiska så prova olika blandare och knoppar för att se vilka som passar dig.

- Handfatsblandare
- Duschmunstycke/takdusch alt badkarsblandare
- Knoppar/handtag på kommod
- Handdukstork
- Krokar
- Toalettpappershållare

Lycka till!

December - Konradssons Kakel
December - Konradssons Kakel
December - Konradssons Kakel