Inför badrumsrenoveringen

Publicerad: May 2015  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Det är inte helt ovanligt att badrumsrenoveringar drar ut på tiden av olika anledningar. Bor man i lägenhet med enbart en WC och dusch kan det det bli frustrerande att leva utan sitt badrum under lång tid. Här kommer en liten lista på några saker du kan göra för att förhindra att renoveringen tar längre tid än nödvändigt.
 
Beställ tillräckligt med kakel
Låter kanske självklart men kakel och klinker kan gå sönder vid transport, hantering, vid kapning och att beställa mer tar extra tid. Notera bränningsnumret på lådorna (ett nummer som identifierar plattans bränning och tllverkningstillfälle för att du ska få samma nyans och storlek) om du trots allt behöver beställa mer.
 
Håll dig till grundidén
Om du vill göra ändringar mitt i renoveringen kommer allt att ta längre tid. Så bestäm var elkontakter ska placeras, hur du vill möblera och övriga detaljer innan hantverkarna sätter igång.
 
Dubbelkolla med din hantverkare/projektledare  
När du bestämt dig för vilka produkter du vill ha i ditt badrum, be om att få en offert i din butik och visa offerten för din hantverkare eller projektledare. På så vis kan hon/han dubbelkolla att mått och mängder stämmer med just ditt badrum. De kan även då se vilka cc-mått på blandare och dusch som du valt (cc-mått = avståndet mellan rören som ska kopplas till blandaren, 160cc är vanligast) inför rördragning.

Lycka till!

Maj - Konradssons Kakel

Lyft för rummet

Publicerad: May 2015  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Det är viktigare än man tror att välja rätt golv till rätt miljö. Ett vackert golv som passar i stil och färg kan ge ett rum ett oväntat lyft och nytt liv. På bilderna ser ni serien Saint Barth i en mix av tre färger och med mellangrå fog. Klinkerserien passar bra in i kombinationen av gammaldags/rustik stil med modern/industriell känsla. Golvet syns men tar inte för mycket fokus från övrig inredning. Dessutom är serien frostsäker och mycket tålig vilket passar bra i denna typen av utrymmen.

Maj - Konradssons Kakel
Maj - Konradssons Kakel
Maj - Konradssons Kakel
Maj - Konradssons Kakel