Artiklar/reportage

Låt dig inspireras av unika hem och personer. Här samlar vi artiklar, hemma hos-reportage och annan intressant läsning.

I vårt arbete med kakel och klinker möter vi ständigt mycket kunniga människor, samt vackra hem och unika keramiklösningar. Här samlar vi våra möten i artiklar och reportage. Kanske låter du dig inspireras?

Pool i oceanblått klinker.

Matplats klädd i Konradssons klinker Nexos.

Klinker i inredningen - ett självklart val

Kanske var det den svenska sommarens charm som fick paret att bestämma sig för att starta sitt projekt på tomten belägen utanför Båstad? Eller så var det bara meningen att det här skulle bli deras andra hem? Oavsett vilket ångrar de inte sitt beslut om att bli sommarhusägare på den svenska västkusten för en sekund.

Handfat och blandare i grönt badrum.

På besök hos inredaren Åsa på Kreativa Kvadrat

Med över 20 års erfarenhet inom inredningsbranschen startade Åsa Andreasson eget. Vi besöker Kreativa Kvadrat, inredningsföretaget som tar sig an stora som små uppdrag och detta med samma entusiasm - varje kund är lika viktig.

Sällskapsrum med stora fönster utmed poolen.

Täckt av Terminus

Linda bor i den nyrenoverade villan i Halmstad, tillsammans med sin man och sina två barn. Här berättar hon om hur golvet växte fram och om deras val med keramik överallt.

Pool i oceanblått klinker.

Poolhusdrömmen som blev sann

Det började med att den gamla drängstugan skulle rustas upp till ett privat rum för övernattande gäster. Det slutade med en stor pool, med tillhörande poolhus/gästhus/bar och lounge. Det verkar lätt bli så, när Micke får en liten idé…

Familjen Tinnis i sitt kök.

Inspireras av nybyggda huset med plats att umgås

Mittemellan två sjöar, med skogen som närmsta granne, har familjen Tinnis byggt sitt drömhus; en New Englandinspirerad villa med ett stort, centralt hjärta utformat för sällskapliga sammankomster med vänner och familj.

Sandra Wall och Jenny Heinpalu framför klinker.

Vad säger plattsättarna?

Nya ytor, format och former gör hantverksyrket plattsättare till en allt större utmaning, tycker Sandra Wall och Jenny Heinpalu som båda är utbildade till yrket. Men roligt är det, instämmer båda.

Ida Lindblom framför fasad med fotokakel.

Besök på arkitektkontoret

Ida Linbro är byggnadsingenjör och arbetar på arkitektbyrån Tengbom. Där jobbar hon sida vid sida med arkitekter, med framförallt större offentliga utrymmen, men även mot privata kunder.

Relaxavdelning med vilande hund i Villa Vätternäs.

Genomtänkt - på besök i Villa Vättersnäs

I samma stund som Villa Vättersnäs blev deras påbörjades arbetet. Nu är det snart klart – arbetet med att uppfylla husdrömmen.

Konradssons kakels profilbild 2016 - stylad av dekoratören Åse Ulvtorp.

Skapa rum med känsla

Att iaktta Åse Ulvtorp i sitt arbete är inte direkt lugnande. Med raska steg sveper hon över golvet, fluffar några kuddar på vägen, upp på en stege för att med en skruvmejsel(!) rikta spotlightsen en aningens aning. I nästa sekund ligger hon på golvet och sopar osynligt damm från marmorgolvet. Sedan upp igen för att dra bort klistermärken från mässingslamporna. ”Finns det någon t-röd?” ropar hon högt till ingen särskild.

Klinkergolv i stort öppet rum med pelare och lakan på tork.

Kakel är bränd konst som varar

Som tradition är kakel odödligt och nära sammankopplat med vår kulturella evolution – från grotta till storstad. Som material är kakel näst intill outslitligt, och det är därför det i alla tider kommit till användning både som slityta och utsmyckning där de estetiska kraven är höga.

Staty och stentrappa.

Konradssons en del i ett mångtusenårigt konstverk

Glaserat kakel har funnits i minst fem tusen år. Ett enkelt sätt att duplicera konsthantverk för att smycka golv, väggar och tak. I förnäma hem och palats, i religiösa byggnader, ute och inne.