Konradssons en del i ett mångtusenårigt konstverk

Staty och stentrappa.

Glaserat kakel har funnits i minst fem tusen år. Ett enkelt sätt att duplicera konsthantverk för att smycka golv, väggar och tak. I förnäma hem och palats, i religiösa byggnader, ute och inne.

Den islamiska traditionen att inte vilja avbilda naturen eller människor, utan istället fylla varje yta med geometriska mönster har haft stor betydelse att för sprida kakelkunnandet över världen

Det finns nog inga byggnader där kakelkonsten får blomma ut så som i världens moskéer. Antingen de är 1000 år gamla eller precis nybyggda. Kaklet har en central roll den Islamiska konsten, med slingrande arabesker – bladmönster – kalligrafi från koranen och geometriskt lekfulla bårder som "springer" över väggar, tak och golv.

Tag chansen att besöka en moské när du är på resande fot, det spelar ingen roll om det är i Istanbuls blå moské, Koutoubia i Marrakech eller Kung Hassan II:s moské i Casablanca. Den sistnämnda invigd så sent som 1980-talet. Intrycken blir överväldigande.

Vill du inte bygga en moské, utan bara ett vackert spa, eller badrum, behöver du bara bege dig till någon av Konradssons alla återförsäljare runt om i Sverige. Där fullföljer vi varje dag en mångtusenårig tradition.