Tips och råd

Har du bestämt dig för att sätta kakel eller klinker? Grattis, du får ett stilsäkert material som håller för alltid. Nu gäller det bara att välja rätt. Det som ger dig den där känslan du vill omges av i ditt hem. Här ger vi dig information om de olika materialvalen, samt råd om hur du bäst håller efter dina plattor.

Tips och råd - Konradssons Kakel

Granitkeramik Dust som klinker på vardagsrumsgolv.

Materialinfo

Kakel, klinker eller kanske granitkeramik? Eller varför inte mosaik eller natursten? Valen är många. Vissa material lämpar sig dock bättre till vissa användningsområden än andra. Ta del av vår materialinfo och hitta rätt bland vårt stora utbud av kakel och klinker.

Kakel Calx på vägg som stänkskydd i kök.

Rengöring

Ditt kakel och din klinker kommer att hålla i många år framåt, med det inte sagt att det inte skulle kunna fräschas upp med en ordentlig rengöring då och då. För att inte påverka dina väggar eller ditt golv negativt rekommenderar vi att du tar del av våra tips kring rengöring.

Maria Ehnemark  Säljare Konradssons Kakel - ansvarsområde arkitekter/inredare.

Konradssons kakel- & klinkerakademi

Olika storlekar, former, färger och ytor på plattor, samt även fogen påverkar intrycket av rummet och väcker olika känslor. Ta del av vår kakel- och klinkerakademi och lär dig hur olika plattor och fogval påverkar slutresultatet.

Vardagsrum klätt i klinkern Kaleido.

7 saker att tänka på när du väljer kakel

Underlag, lutning och tätskikt... Det finns en del att tänka på när du ska sätta kakel eller klinker. Vi ger dig en enkel lista på sju saker att ställning till innan du sätter igång att skapa. Lycka till!

Serien Tone - blankt kakel i matta färger.

Sätta kakel och klinker

Att sätta kakel eller klinker behöver inte alls vara särskilt svårt. Innan du sätter igång kan det ändå vara bra att känna till lite grundläggande information om underlaget - så att du uppnår ett riktigt proffsigt och snyggt resultat. Ta också del av vår steg för steg-guide om hur du sätter kakel eller klinker i ditt kök.

Utesoffa på altan med klinker utomhus.

Lägga klinker utomhus

Skapa ett praktiskt och snyggt utomhusgolv med klinker. Ta del av våra tips för att uppnå bästa tänkbara resultat när du lägger din klinker utomhus.

Matplats med rött kakel och röd fog.

Färg på fog

Fogens färg påverkar slutresultatet i allra högsta grad. Ta del av våra fogtips och gör ett aktivt val av fog utifrån vad du vill uppnå.

Klinker i marmorimitation i hall med fåtölj.

Klinker i hall

Att lägga klinker i hallen har på många ställen blivit standard idag. Vi förstår varför och tänkte dela med oss av lite kunskap kring just klinker i hallen.

Flytande golv på en uteplats framför villa.

Klinker utomhus - flytande golv

Klinker utomhus? Klä ditt uterum eller uteplats, eller varför inte balkongen med ett flytande golv. Fördelarna är många. Placera ut fötterna – lägg på plattorna. Voilà – ditt nya utegolv är klart.

Bord av träpallar och kakelplattor.

Så kaklar du ett bord

DIY - låt kreativiteten pryda ditt hem! Vi vägleder dig genom fem enkla steg till ett kaklat bord.