Torra miljöer

Trappa klädd i klinkern Acustico.

Var plattorna ska placeras och om de ska ha någon typ av funktion, är det du behöver ta hänsyn till när det kommer till torra miljöer, sen är det bara att välja.

Alla plattor fungerar i torra miljöer. Dock behöver du ta hänsyn till var plattorna ska placeras och om de ska ha någon form av funktion. Ska plattorna placeras på golvet behöver du välja en klinker. Titta också på PEI-talet, så att du väljer en produkt vars yta håller för ändamålet. Om du ska sätta plattorna utomhus behöver du välja en klinker av granitkeramik, för att undvika att plattorna spricker vid minusgrader. 

När du väl tagit hänsyn till plattornas funktion är det bara att gå loss bland färger, former, ytskikt, mönster och fogar.

Se vårt sortiment »

Marte

En av våra allra mest populära serier. En modern men samtidigt tidlös, stenliknande klinker i tålig och frostsäker granitkeramik. Plattorna är släta och kan sättas på både golv och vägg, i alla typer av utrymmen. Finns även tillhörande mosaik och dekorplattor. Marte finns i många olika färger och som beställningsvara i ett antal olika ytstrukturer.

Se hela serien »

Stort golv i klinkern Marte och trappa.

Calx

Serien Calx finns både som väggkakel och som golvklinker.

VÄGG: Högblanka och rektangulära kakelplattor med en mjuk melerad färgton.Det är ett kakel som passar både i moderna och gammaldags miljöer i både kök och badrum. Kan sättas både rakt och i så kallad tegelsättning/omlott.

GOLV/VÄGG: En stillsam, frosttålig klinkerserie som passar in i de flesta miljöer. Dess matta yta och de vilsamma färgnyanserna skapar harmoniska ytor. 

Se hela serien »

Klinker och kakel från serien Calx i kök med grå luckor och ljus trä.