Kakla & vårda

Har du bestämt dig för att sätta kakel eller klinker? Grattis, du får ett stilsäkert material som håller för alltid. Nu gäller det bara att välja rätt. Det som ger dig den där känslan du vill omges av i ditt hem. Här ger vi dig information om de olika materialvalen, samt råd om hur du bäst håller efter dina plattor.

Kakla & vårda - Konradssons Kakel

Kakel Calx på vägg som stänkskydd i kök.

Rengöring och skötsel

Ditt kakel och din klinker kommer att hålla i många år framåt, med det inte sagt att det inte skulle kunna fräschas upp med en ordentlig rengöring då och då. För att inte påverka dina väggar eller ditt golv negativt rekommenderar vi att du tar del av våra tips kring rengöring.

Serien Tone - blankt kakel i matta färger.

Sätta kakel och klinker

Att sätta kakel eller klinker behöver inte alls vara särskilt svårt. Innan du sätter igång kan det ändå vara bra att känna till lite grundläggande information om underlaget - så att du uppnår ett riktigt proffsigt och snyggt resultat. Ta också del av vår steg för steg-guide om hur du sätter kakel eller klinker i ditt kök.

Utesoffa på altan med klinker utomhus.

Lägga klinker utomhus

Skapa ett praktiskt och snyggt utomhusgolv med klinker. Ta del av våra tips för att uppnå bästa tänkbara resultat när du lägger din klinker utomhus.

Flytande golv på en uteplats framför villa.

Klinker utomhus - flytande golv

Klinker utomhus? Klä ditt uterum eller uteplats, eller varför inte balkongen med ett flytande golv. Fördelarna är många. Placera ut fötterna – lägg på plattorna. Voilà – ditt nya utegolv är klart.

Bord av träpallar och kakelplattor.

Så kaklar du ett bord

DIY - låt kreativiteten pryda ditt hem! Vi vägleder dig genom fem enkla steg till ett kaklat bord.

Klinkergolv i stort öppet rum med pelare och lakan på tork.

Kakel är bränd konst som varar

Som tradition är kakel odödligt och nära sammankopplat med vår kulturella evolution – från grotta till storstad. Som material är kakel näst intill outslitligt, och det är därför det i alla tider kommit till användning både som slityta och utsmyckning där de estetiska kraven är höga.