Konradssons blogg

Header för Konradssonsbloggen med svartvit bild på medarbetarna Annika och Sofia.

Om oss

Här rapporterar vi om trender, inredningsnyheter och en massa annat matnyttigt kring kakel och klinker. Vi som skriver här arbetar på Konradssons Kakel och vi hoppas att vi med denna blogg kan dela med oss av vår kunskap kring det fantastiska materialet keramik (och våra andra material så klart).

 

5 heta kakeltrender som vi bara älskar!

Publicerad: oktober 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Den stora mässan Cersaie har nu lidit mot sitt slut. Men vi är inte ledsna för det - efter en veckas kakelspaning i Italien sitter vi nu nämligen fulla med vetskap om de hetaste trenderna! Kika in det här...

Big slabs! En av våra absoluta favorittrender är de stora formaten. Vi bara älskar hur pampiga resultat plattorna kan ge!

Textur och natur! Att inspireras av naturen är en trend som håller i, och det gärna i kombination med en tuff textur. Här ser vi två trender i ett från serien Plant

Med den naturinspirerande trenden följer även träimitationer, i stora som små format. Här ser vi schyssta plattor med genuina ådringar från serien Larix.

Självklart hänger vår tidlösa, klassiska och inte minst exklusiva marmor med i trenden! Vi ser bara mer och mer marmor - ett säkert kort om man vill ha någonting som aldrig verkar gå ur tiden. Här ser vi vår serie Marmi mot några av höstens hetaste färger - ockra och blått.

Vi säger bara WOW till terrazzo - en av de absolut hetaste trenderna just nu. Drömmen ett unikt stengolv är nu förverkligad!

4 trendiga enväggskök

Publicerad: oktober 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Har du ett U- eller L-format kök och känner liksom jag att man inte utnyttjar alla köksytor som finns? Med ett enväggskök optimerar du matlagningsytorna till fullo. Du kan dessutom utnyttja den yta du tidigare inte använt genom att satsa på inredningen. Ge matsalsbord, vitrinskåp, växter och fåtöljer plats i rummet och få köket att kännas som mer än bara ett kök. Låt dig inspireras!

Här har plattor från serien Dust skapat en köksdel i det stora rummet. Ett antikt skåp har gett plats åt porslinet och ersatt överskåpen. Genom att skippa överskåpen maximeras takhöjden. Praktiskt och trendigt på samma gång!

Även här har överskåpen ersatts, men denna gången av en tidlös hylla. Behåll köksredskapen framme! Det bidrar till ett livligt och detaljrikt rum, som här bryts av med en stilren grå platta från serien Acustico.

Ett enväggskök kan innebära färre förvaringsställen. Men inte här. Utnyttja fläkten, matsalsbordet, hyllor och praktiska lösningar för knivar och andra köksredskap. Här ser vi högblanka plattor från serien Calx.

Den yta som skapas när du går över till ett enväggskök behöver nödvändigtvis inte fyllas med inredning. Behåll den överblivna ytan stilren och tom. Det gör att mer fokus hamnar på köket, som här smyckas av fina dekorplattor från serien Terre.

5 tips på trendig förvaring

Publicerad: augusti 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Känner du dig fantasilös när det kommer till förvaring i badrummet? Vi ger dig fem tips på hur du kan förvara badrumsartiklar på ett trendigt sätt. Låt dig inspireras!

Satsa på en bänk i badrummet. Att ha inredningsprodukter framme ger en avslappnande känsla av spa och lyx. Här mot plattor från serien Uptown.

Även ett litet bord eller en pall smälter in snyggt i badrummet, gärna bredvid badkaret med magasin på... Här ser vi dekorplattor från serien Start.

Utnyttja golvet! Ställ en bricka bredvid badkaret eller i duschen och fyll med snygga produkter. Här pryds golvet av mosaik från serien Appiani.

Glöm inte att utnyttja dörrens baksida. Att hänga upp handdukar, morgonrockar, speglar och annat som smälter in i ett badrum är trendigt. Det ger även en känsla av att badrummet är ombonat. Här ser vi rustika, varma plattor från serien Terra.

Är det dags att renovera? Skapa en nisch i duschen, över handfatet eller någon annanstans i badrummet. Här klädd i mosaik från serien Walks.

Utomhusgolv - tips och inspiration

Publicerad: augusti 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Vill du låta golvet inomhus fortsätta utomhus? Eller är du sugen på en förändring av altanen, balkongen eller garaget? Här kommer lite saker att tänka på...

När det kommer till att lägga golv utomhus ska du satsa på granitkeramik. Granitkeramiken är frosttålig, hållfast och nötningstålig och passar därför lika bra inomhus som utomhus. När du ska välja utomhusgolv behöver du också fundera över storlek, yta och färg. Det är med stora plattor svårt att uppnå full bruksfyllnad, vilket gör att plattan riskerar att lossa på grund av frostsprängningar. Vi rekommenderar dig därför att inte satsa på plattor som är större än 30x30cm. När det kommer till yta behöver du fundera över vart plattan ska ligga. På exempelvis trappor är det extra viktigt att plattorna är halkhämmande. Satsa därför på plattor med struktur! Fundera även över färgvalet... Mörka plattor tenderar att bli väldigt varma när solen lyser på. Vi rekommenderar dig därför att satsa på en ljus platta, även om mörka plattor kan tyckas vara minst lika snyggt! Låt dig nu inspireras av granitkeramik som fungerar lika bra på balkongen som på en vägg i badrummet eller en bänkskiva i köket...

Här pryds golv och väggar av plattor med stenliknande struktur från serien Nat.

Ska du lägga ett nytt garagegolv och behöver plattor som klarar extra tufft slitage? Satsa på plattor från serien Granito...

Med serien Terra följer varma plattor i färgerna beige, ljusbrun, grå, antracit och svart.

Låt golvet inomhus fortsätta utomhus! Här ser vi granitkeramik i träimitation från serien Tavolato.

Back to earth

Publicerad: juli 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Doften av nyutspruckna blad i en stilla skogsglänta. Kluckande vågor mot strandkanten. Metodiskt betande djur på öppna fält. Och högt där uppe svävar några fåglar i pauserna mellan vingslagen. Känner du? Samma känsla av lugn och harmoni återfås idag i de allra trendigaste hemmen. Att inspireras av naturen ligger nämligen högt upp på listan över det hetaste i inredningsvärlden just nu.

Med trenden följer mjuka och dova kulörer, gärna i läderimitation, likt serien Diesel.

Även material som trä syns i trenden - här genom träffsäker patina i serien Blocks.

Något som utmärker trenden är växter och rustika detaljer, här genom serien Textile vars plattor tillsammans ger en snygg struktur på väggen.

Naturliga material som rotting, ull och skinn speglar den natursköna trenden. Här mot träimitationen Baita. Perfekt kombination!

Med trenden följer betong, även här i mjuka och dova kulörer. Vackra naturtrogna ådringar fås med Nature Bone.

Idéer lite utanför "boxen"

Publicerad: juli 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Skrolla ned och inspireras av idéer som är lite utanför "boxen" och låt din kreativitet pryda ditt hem!

Våga matcha hela vägen! Här tog kunden med sig vår platta Kerion till färgaffären. Hon fick hjälp med att mäta exakt värde enligt NCS-färgskala och beställde sedan samma kulör på kommoden. FOTO: Studio Dittmer.

Vill  du lura ögat och sänka din takhöjd? Satsa på att måla taket och en bit ner på väggen i en mörkare nyans. FOTO: Studio Dittmer.

Vi säger bara WOW! Tvättställ klätt med Appiani Mix Tribal Chic Mosaik och därtill en lyxig kran i mässing. FOTO: Linnsej Photography.

Varför inte använda den lyxiga och minimalistiska plattan Terminus som stänkskydd i köket? FOTO: Studio Dittmer.

Afrikanska trenden skiner hetast

Publicerad: juni 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

I år drömmer vi oss söderut. Ner till den heta sanden, den svedda savannen och den täta djungeln. Nämligen till Afrika, kontinenten som influerar vår inredning som aldrig förr. Kanske är det dags för dig att inspireras av de norra delarna i mellanöstern och de mer sydliga delarna av den stora världsdelen?

Med den afrikanska trenden följer rejäla ytor med struktur. Ovan ser vi Keramos i några av dess färger och former.

Även terrakotta är någonting som medföljer, gärna i geometriska mönster. Här ser vi ruffiga plattor från serien Bricklane.

Den afrikanska trenden utmärker sig genom starka färginslag. Här genom Dolceamaro.

Även sand och mörkt trä utmärker trenden. Här har vi klinkern Baita som ger en genuin känsla av trä.

Jordigt, unikt och handgjort - det är känslan som den afrikanska trenden och vår serie Acustico förmedlar.

Vår klinker Retro är ett praktexempel på den afrikanska trenden - likt ett målat trägolv som sakta slitits över tid.

Med den afrikanska trenden följer även stora växter, tunga möbler och en och annan elefant avtecknad i någon av de många textilierna. Låt det personliga ta plats – det behövs om du vill följa den afrikanska trenden 2017.

Nytt nummer av magsinet Känsla ute

Publicerad: juni 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Nu är ett nytt nummer av vårt magasin Känsla ute! Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera detta somriga nummer, fullproppat med inspiration.

Tanken med Känsla är just det, att det ska fungera som inspiration för dig som kanske är i uppstartsfasen av att göra om där hemma, för dig som vill lära dig mer om kakel och klinker eller för dig som bara är intresserad av materialet och vill ha lite inspirerande läsning.

 

Magasinet innehåller två hemma hos-reportage. Vi har besökt en ung familj som byggt nytt, samt hästgården på landet som byggt pool med tillhörande fantastiskt poolhus. Dessutom har vi kikat in hos en familj i Halmstad som valt att lägga samma platta på varenda golvyta i huset. Så snyggt!

 

I Känsla kan du också bland annat läsa om de senaste trenderna i inredningsvärlden, du får en presentation av våra senaste nyheter och du får följa med till två arbetsplatser, arkitektkontoret och hos plattsättarna, och ta del av hur dessa yrkesgrupper arbetar. Intressant och lärorikt, tycker jag.

 

Magasinet hittar du i våra butiker, samt inom kort även hos våra återförsäljare runt om i landet. Du kan också beställa hem ett exemplar via info@konradssons.com. Välkommen in och hämta ditt exemplar och låt dig inspireras!

Hållbarhet – den viktigaste trenden i inredningsvärlden

Publicerad: maj 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Idag tänkte jag att jag skulle skriva om några rader om något som det verkligen talas och skrivs mycket om idag, om något som glädjande nog tar ett stort fokus i inredningsvärlden, nämligen hållbarhet. Vi, precis som alla andra företag, har ett ansvar för vår miljö och vårt samhälles utveckling.

En hållbar utveckling handlar om att kunna tillfredsställa dagens behov, utan att behöva äventyra kommande generationers möjlighet att göra detsamma. Att arbeta för detta kan naturligtvis ske på många olika sätt. Som företag inom handeln handlar det till mångt om mycket om själva produkten vi säljer, om villkoren under vilka den tagits fram och om tillverkningsprocesserna.

Kakel och klinker är i sig självt ett hållbart material, sprunget direkt från naturen. Det vill säga, det håller i många, många år. Vilket i sig är positivt för miljön. För oss på Konradssons är det dessutom viktigt att arbeta med leverantörer som är miljömedvetna. Flertalet av våra leverantörer har någon form av miljöcertifiering. De arbetar till exempel med återvinning i sina produktionsprocesser i form av att vatten återvinns i slutna system, samt med produktionsbortfall i form av att kross återvinns till ny keramik till vissa kvaliteter.

Vi hoppas att vi med detta arbetssätt, samt med annat som vi gör, kan hjälpa till att bidra till en bättre miljö och ett hållbart samhälle.

Våga mönstersätt

Publicerad: april 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Rak sättning eller tegelsättning i all ära, men har du funderat på vad som händer med din vägg eller ditt golv om du tänker lite utanför boxen och sätter plattorna på något annat vis?

Många vill gärna välja en diskret färg, det kan kännas tryggt med något som inte sticker ut allt för mycket. Men genom att istället leka med sättningen kan du få väldigt snygga effekter, utan att du behöver blanda in mönstrade eller flerfärgade plattor.

En fördel med detta är att de lite enklare plattorna fungerar precis lika bra för ändamålet som de mer påkostade, vilket innebär att du kan komma billigare undan, men ändå få en känsla av ett exklusivt, unikt rum.

Så var lite kreativ och se vad som händer om du vänder och vrider på plattorna eller blandar format. Det kan bli hur bra som helst!

 

Observera att några av plattorna på bilderna är beställningsvaror.

Vita skiftningar med Tone.

Diskret fiskbensmönstrat golv med Petit Maison.

Blandade storlekar med klinkern Marte.

Naturliga skiftningar i serien Bricklane skapar ett levande fiskbensmönster.

Här har olika färger fått vara med och skapa mönster - Textile.

Fiskbensmönstrat golv i två olika toner av grått med Textile.

Rena, obrutna ytor

Publicerad: mars 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Träimitationsklinkern Baita sveper från rum till rum. 

Man brukar prata om känslan av att uppnå rena, obrutna ytor, inte minst när man pratar om trägolv -att låta samma golv svepa från rum till rum. Det ger en enhetlig och lugn känsla i hemmet. Många ser det som självklart att lägga klinker i hall och badrum, men vi har glädjande upptäckt att alltfler ser fördelarna med att låta klinkern svepa ut sig även över hemmets andra rum.

Ett klinkergolv är lätt att underhålla. Fotspår från sandiga fötter är bara att moppa upp, och du behöver inte fundera på hur plattorna ska klara det. Klinker leder dessutom värme och oavsett om du låter solen värma ditt golv eller om golvvärmen får sköta jobbet, så har du med klinker ett riktigt mjukt och gott golv att ta dig fram på. Att det dessutom är nästintill underhållsfritt och håller i hur många år som helst, det får väl ändå ses som en stor fördel det med.

Så med andra ord, var inte rädda för att bjuda in keramiken i hemmets alla rum, resultatet kommer att bli fantastiskt!

 

Observera att några av plattorna som syns på bilderna nedan är beställningsvaror.

 

Klinkern Calx (som kakel på väggen) ger ett lugnt intryck i detta kök med matdel.

En liten råare känsla med Diesel på golvet. 

Exklusiva stenimitationen Nr21 från rum till rum.

Vår nyhet Tailorart ger lägger sig som en mjuk matta på golvet. 

Lugna färgskiftningar med Plant

Lite om våra nyheter

Publicerad: mars 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Diesel

Nu har vårt första nyhetspaket för året släppts. Många nya serier presenteras, samt även lite nya färgkombinationer och storlekar på tidigare populära serier. Vad jag personligen tycker är roligt med detta nyhetssläpp är de nya ytorna som kommit in. Att man kan experimentera med keramik och skapa imitationer av andra material är ingen nyhet och visst är trä- och marmorimitationer nog så snyggt, men inget vi lyfter på ögonbrynen åt längre. Det är däremot den nya textilimitationen som kommit och som vi nu tagit in i vårt sortiment genom serierna Tailorart och Textile, den senare vilken är en serie som andas både textil och betong på samma gång.

Serien Diesel är ett samarbete mellan välkända Diesel Living och Iris Ceramica. De har utgått från fem sinnesstämningar och skapat en riktigt häftig serie kakel och klinker där de olika känslorna återges i olika typer av ytor. Diesel Industri Glass påminner om olika typer av glasytor. I Diesel Camp ser vi det textila igen och i Diesel Boss får vi en platta med samma yta som durkplåt. Riktigt häftigt faktiskt!

Kika in, läs om och titta på alla inspirerande nyheterna nedan. 

Diesel

Tailorart

Textile

Scale

Alpe

Nexos

Bricklane

Zen

Blackstone

Cambridge

Climb

 

Tailorart

Textile

Scale

Climb

 

Trendspaning från möbelmässan 2017

Publicerad: februari 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Stockholm Furniture and Light Fair, eller ”möbelmässan” som den kanske oftast kallas för, är i full gång. Vi är på plats med monter där vi visar nyheter från keramikvärlden. Välkommen förbi och hälsa om du har vägarna förbi, monter A39:10.

Men det är inte därför jag skriver idag… Nej, detta inlägg är en trendspaning från mässan. Kanske är du, precis som vi varit, nyfiken på vad vi kan förvänta oss se i inredningsvärlden under året. Här kommer vår sammanfattning av det som synts på mässan.

Generellt andas mässan sval, skandinavisk stil. Formerna är enkla och stilrena. Ljusa träslag är fortfarande övervägande, men vi kan även se att de mörka börjar ta mer och mer plats. Ett återkommande material är ljust och konjakfärgat läder.

Ytorna är matta och färgskalorna dova. Vi ser pudriga pasteller, mjuka senapsfärgade och rostiga toner. Den fortfarande synliga blå kulören går åt det dova hållet. Vad vi ser betydligt mer av än föregående år är färgen grön. Montrarna visar upp alltifrån ljusaste dimgrönt till butelj- och smaragdgrönt. Den praktiska och snygga grå färgen återkommer också på många ställen. Generellt andas mycket av det vi ser på mässan 60-tal, så även färgkombinationerna.

I kontrast till det avskalade nordiska ser vi en hel del mer ruffa material. Betong samsas med grovt trä, dock ofta med en touch av det stilrena skandinaviska.

Vi har själva precis släppt årets första nyheter och flera andra är på gång in inom några veckors tid. Är du nyfiken på vad vi kommer med så hittar du dessa här.

Blogg - Konradssons Kakel
Blogg - Konradssons Kakel
Blogg - Konradssons Kakel
Blogg - Konradssons Kakel
Blogg - Konradssons Kakel
Blogg - Konradssons Kakel

9 tips för ett större litet badrum

Publicerad: januari 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Utnyttja utrymmen som finns bakom väggen och bygg nischer.

 

Känns ditt lilla badrum onödigt litet? Idag tänkte jag ge lite tips på hur du kan tänka kring kakel och klinker för att få det lilla rummet att kännas större.

1.)    Välj blankt kakel framför matt. Det reflekterar ljus, vilket får rummet att upplevas större.

2.)    Plattor med skimmer kan också reflektera ljus och ge samma resultat som blankt kakel.

3.)    Klassikern att ljust förstorar och mörkt förminskar gäller även i små badrum. Välj därför gärna ett ljust kakel om du vill få känslan av ett större rum.

4.)    Stora plattor får också rummet att upplevas större, till skillnad från de mindre som förminskar rummet.

5.)    Med hjälp av långsmala plattor kan du välja hur rummet ska upplevas. Sätter du till exempel en 30x60 platta liggande ”dras väggarna ut” och "blir längre". Väljer du istället att sätta dem stående upplevs rummet som högre.

6.)    Prova att placera golvplattorna diagonalt, det ger en större känsla.

7.)    Med en väggnära duschränna kan du använda stora plattor även i duschen.

8.)    Gillar du mönstrat kakel? Välj då stora mönster framför små, de lurar ögat och ger den där förstorande känslan.

9.)    Finns det hålrummen i väggen bakom? Kanske kan du bygga en smart inbyggd hylla eller nisch?

 

Ljusa, stora, blanka, liggande plattor förstorar och "drar ut" väggarna. 


Plattor satta på diagonalen kan göra att de upplevs större. 


Med en väggnära golvbrunn kan du använda stora plattor även i duschen.