Konradssons blogg

Blogg - Konradssons Kakel

Om bloggen

Här rapporterar vi om trender, inredningsnyheter och en massa annat matnyttigt kring kakel och klinker. Vi som skriver här arbetar på Konradssons Kakel och vi hoppas att vi med denna blogg kan dela med oss av vår kunskap kring det fantastiska materialet keramik (och våra andra material så klart).

 

Kakla med Digital Showroom

Publicerad: april 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Går du i renoveringstankar? Då är ett besök i vårt digitala showroom en bra start i skapandeprocessen. Kanske har alternativet du kikat på stora skiftningar från platta till platta, vilket kan göra det svårt att tänka sig ett helhetsresultat. Med Digital Showroom är visualiseringen endast några få klick bort. Kika in i vårt digitala showroom, testa dig fram, kombinera färg & form och fånga den känsla som just du är ute efter - med absolut bästa tänkbara grafik. Välkommen! Vårt digitala showroom hittar du här.

 

Vill du kika närmre på någon av produkterna i bilderna från Digital Showroom ovan? Vi specificerar dem här, från vänster till höger!

Centuries & Panarea
Tone & Appiani
Pantheon
Unit & Baita
Random
Marmoker & Kenya
Retro IT
Kerion & Fjord
Scale & Collage
Marmi Statuario

Ny katalog 2018

Publicerad: april 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Ni har väl inte missat att vår katalog för 2018 äntligen är här?! Plocka upp ditt ex i någon av våra butiker eller hos din lokala återförsäljare, eller beställ hem denna glassiga skönhet, fullspäckad med produkter och inspiration här. Vi bjuder bland annat på en härlig nostalgitripp från 60-talet och framåt. Varsågod, ta dig en smygtitt här...

Duka med kakel

Publicerad: mars 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Frukost på sängen... eller kanske på kakel? Här kommer ett superenkelt DIY-tips! Välj ut en kakelplatta som faller dig i smaken, borra fyra hål och trä igenom ett rep av förslagsvis sisal eller hampa. Slå knutar på repets ändar på kakelplattans baksida. Tänk på! Dra åt knutarna ordentligt innan användning av brickan. Och volia! Färdigt. Vem uppvaktar du i morgon?

Till Dolceamaro här.

Duka med kakel

Publicerad: mars 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Njutfull matlagning med Scale och Hexatile. Ja, vi får inte nog av dessa sexkantiga plattor. Som bricka för flingsalt, olja och andra inredningsvänliga köksdetaljer är Hexatile snygg i sin enkelhet. Kör på en, eller kanske två, tre eller fyra, beroende på hur stor bricka du önskar - med hexagon som format är det snyggt att bygga på med flera plattor. Även Scale är både form- och storleksmässigt perfekt som glasunderlägg och skapar en något lyxigare känsla. Tänk på! Fäst möbeltassar på plattornas undersida, så att dessa inte repar köksbänken. Trevlig fredag!

Till serierna här & här.

Nyhetspaket ett 2018

Publicerad: februari 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Årets första nyhetspaket är äntligen här! Låt oss presentera våra nya, trendiga serier och nya varianter bland tidigare favoriter - Unit, Artic, Panarea, Centuries, Tunes, Retro IT & Pobles!

UNIT

Stilfullt, behagligt och modernt. Unit är en serie avsedd för vägg, som med sin något oregelbundna yta kombinerar ljus och nyans på ett mycket speciellt sätt. Serien kommer i två olika storlekar i de fem eleganta färgerna vit, beige, ljusgrå, grå och mörkgrå. En serie för dig som ser vikten i en vacker helhet.

Se hela serien Unit här.

ARTIC

Vår serie Artic kommer nu i ytterligare ett format, i de sex olika färgerna vit, beige, ljusgrå, grå, svart och grön. Genom att kombinera plattornas blanka och matta ytor kan fina effekter skapas.

Se hela serien Artic här.

PANAREA

Panarea är en mycket tålig och frostsäker klinkerserie, vilket innebär att du kan sätta den såväl inomhus som utomhus, på golv som på vägg. Serien kommer i sex olika format i färgerna grått och svart. Ytan är matt och ger med plattornas skiftningar ett rustikt och naturtroget intryck.

Se hela serien Panarea här.

CENTURIES

Det är onekligen något speciellt med natursten så som marmor – ett tidlöst material som står emot de flesta trender. Med serien Centuries har man försökt återskapa känslan av ett åldrat, vackert marmorgolv, fast med keramikens tåligare egenskaper. Ja, Centuries är en frostsäker, tålig granitkeramik, vilket betyder att den fungerar lika bra på golv som vägg, inomhus som utomhus. De naturtrogna plattorna kommer i sju olika format, som med sina ådringar och färgkombinationer påminner om just marmor. Ytan är matt och har en något ”repig” effekt.

Se hela serien Centuries här.

TUNES

Tunes är en stilren klinkerserie, som fungerar lika bra på golv som på vägg. Med serien följer två olika format, i fyra olika färger - ljusgrå, mörkgrå, svart och beige. Genom olika typer av sättning, till exempel tegelsättning, kan effekter utöver det vanliga skapas.

Se hela serien Tunes här.

RETRO IT

Terazzo syns allt mer i inredningssammanhang, i båda interiöra och exteriöra miljöer. I samband med att den italienska terazzotrenden har gjort sin comeback presenterar vi Retro IT – en terazzoimitation inspirerad av de italienska Dolomiterna. Serien kommer i färgerna svart, grå och brun. Ytan är matt och klär med sitt spännande uttryck väggar som golv. Serien är frostsäker och väldigt tålig, vilket gör att den passar såväl inomhus som utomhus. Vill du uppleva naturlig skönhet? Då är Retro IT serien för dig.

Se hela serien Retro IT här.

POBLES

Längtar du efter utrymmen fulla med personlighet och finess? Då är serien Pobles något för dig. Serien kommer i färgerna vit, beige, grå och svart – med tillhörande mönsterdekorer. Plattorna är baserade på en palett av neutrala färger, där de distinkta mönsterdekorerna träder fram och skapar en dekorativ och elegant stil.

Se hela serien Pobles här.

 

Spana även in vår inspirationsfolder här.

Update från Stockholm Furniture and Light Fair

Publicerad: februari 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Två intensiva och inspirerande dagar på Stockholm Furniture and Light Fair har passerat. Är du nyfiken på vår monter och vilka trender som har genomsyrat mässan so far? Vi är redo, med en update direkt från Stockholm.

Diesel 2.0, serien inspirerad av industri- och storstadsvärlden. En favorit bland seriens alla format, färger och ytor verkar vara fantastiska Shades of Blinds, som med sin yta fångar upp ljus och ger ett spännande, karaktäristiskt uttryck.

I vår monter hittar ni även Scale - serien med format i fokus. Så, vilket är favoritformatet av alla dessa godbitar? Likt seriens benämning, "small tiles, big designs", verkar det triangulära formatet vara mest populärt - ett format som öppnar upp till enorma designmöjligheter.

Terazzo har gjort en comeback och är en given generell trend även på mässan. I vår monter frontar vi Retro IT, en terazzoimitation inspirerad av de italienska Dolomiterna. Vilken färg spås då vara favoriten i trenden? Av vår serie att döma verkar den ljusgrå vara en solklar favorit!

Även Graph, serien som i sitt arkitektvänliga material gör avtryck i alla rum och går hand i hand med övrig inredning, fångar en hel del blickar. Utöver dessa trender verkar den skandinaviska stilen genomsyra årets mässa. Mönster och starka nyanser har ersatts av diskret design och dova toner. Ja, en lugn och harmonisk trend väntar...

 

Psst. Missa inte! På lördag den 10:onde februari är det open access på Stockholm Furniture and Light Fair. Ses vi där?

Möt oss på Stockholm Furniture & Light Fair

Publicerad: januari 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Världens ledande event för skandinavisk design närmar sig, och vi är redo. Den 6:e till 10:onde februari presenterar vi unika, spännande nyheter och pratar trender i vår monter på Stockholm Furniture and Light Fair. Älskar du design har du nu chansen att inspireras. Har du frågor, eller vill du bara kika in vårens kakeltrender? Välkommen till monter A39:10. Vi ses där!

DIESEL 2.0 (beställningsvara)

Diesel 2.0 är serien inspirerad av industri- och storstadsvärlden. Märkt och mjukt skuggad betong, stängselnät, oxiderad plåt, optiska skuggningar, utomhusglas och kraftigt slitet trä. Det är vad samarbetet mellan Iris Ceramica och Diesel Living mynnat ut i. Ett samarbete som har givit oss nya golv- och vägglösningar, där en kombination av Diesel 2.0 skapar en upplevelse utöver det vanliga.

RETRO IT (kommer inom kort)

I samband med att terazzotrenden har gjort sin comeback presenterar vi Retro IT – en terazzoimitation inspirerad av de italienska Dolomiterna. Serien kommer i färgerna antracit, grå, vit, beige, taupe och tortora. Ytan är matt och klär med sitt spännande uttryck väggar som golv, inomhus som utomhus.

GRAPH (beställningsvara)

Graph gör avtryck i alla rum. Här har vi serien som med sin diskreta design går hand i hand med andra material och övrig inredning. Med en färgad fog till någon av de 29 färgerna ser vi otaliga kombinationer för alla miljöer.

SCALE (beställningsvara)

Small tiles, big designs. Scale är serien med format i fokus. Vi ser fem extraordinära format i tio olika färger. Bland de tio olika färgerna träder Electric Blue och Metallic fram och skapar spännande mönster och uttryck i kombination med de andra åtta. Ett flertal färger i serien Scale är som tagna ur en palett av pasteller, vilka alla ger ett mycket sobert och elegant intryck. Med Scale är möjligheten till ett unikt projekt nära.