Hemmets rum

Så lider dagen mot sitt slut och sysslorna är snart avklarade. Det är undanplockat i köket efter middagen, nu återstår bara att hänga den där tvätten, sen så… Du går in i den tvättmedelsdoftande tvättstugan och skakar ut några t-shirtar och byxor, som du sedan omsorgsfullt hänger på strecket medan du funderar lite på dagen som gått.

På vägen därifrån passar du på att hänga upp en jacka som ramlat ner i hallen när du passerar. Du ler när du minns var den där revan i ärmen åsamkades. Du slinker in i sovrummet för att tända lite mysbelysning i fönstret. Sängen lockar, men den får hålla sig till tåls. Först soffan. 

Med en djup suck av välbehag slår du dig så slutligen ner. Kuddar, plädar och mjuka dynor omger dig och du känner hur stressen från dagens alla måsten rinner av dig. Sen lägger du dig, sträcker dig efter fjärrkontrollen och låter dig svepas med i något oviktigt på tv en stund. Du kastar en blick mot fönstret, ute på altanen lyser en hemtrevlig lykta. Och du känner värmen i hjärtat, detta är ditt hem. Ditt liv.