Trender

Stenmönster, träklinker, marmor, terrazzo eller kanske hexagonformade plattor? Pudriga pasteller, naturliga nyanser eller färgstarkt och vågat? Även om många sätter kakel och klinker förhållandevis sällan, går det precis som i all inredning trender även i keramik. Låt dig inspireras.

Trender - Konradssons Kakel

Naturlig minimalism - Konradssons Kakel

Naturlig minimalism

Kakel och klinker i vilsamma nyanser. Trärena detaljer och gröna växter ger lugn och harmoni. I trenden, naturlig minimalism står lugnet i fokus och omtanken om hemmet och människorna som lever där.

Grått kakel i badrum - Konradssons Kakel

Grått kakel i badrum

Grått kakel i badrum - så mycket mer än ”bara” grått kakel i badrum. Att välja grått är ett säkert kort – och också ett mycket genomtänkt och klokt beslut. Här kommer några av fördelarna med det grå.

Terrakotta - Konradssons Kakel

Terrakotta

Låt brända och naturliga toner tillföra värme i ditt hem. Med kulörer och ytor inspirerade av jord, lera och sand.

Terazzo - Konradssons Kakel

Terazzo

Tiden för terazzo är här - materialet som spås vara den nya, starka trenden i inredningssammanhang. Ja, granit- och mosaikimitationen gör nu sin comeback.

Vita rektangulära matta plattor ur serien Tone med svart fog.

Vitt kakel i kök

Vitt kakel i kök är trenden som aldrig tycks gå ur tiden. Och visst förstår vi varför. Går du i renoveringstankar? Här ger vi dig fördelarna med vitt kakel i köket.

Badrum i klinker Acustico med badkar och handfat.

Afrikanska trenden skiner hetast

I år drömmer vi oss söderut. Ner till den heta sanden, den svedda savannen och den täta djungeln. Nämligen till Afrika, kontinenten som influerar vår inredning som aldrig förr.

Träbord mot träimitationen Baita.

Trend: Tillbaka till naturen

Att inspireras av naturen hör till det allra trendigaste i inredningsvärlden just nu. Trä, rotting, betong, ull och skinn, i mjuka och sova kulörer är det som gäller.

Närbild på klinker, svart och vitt, Hexatile i formen hexagon.

Trendigaste kakelformen hexagon

Rektangulärt och kvadratiskt i all ära, men just nu är det hexagon, eller sexkantigt kakel som är det allra trendigaste. Men varifrån kommer formen? Och varför så trendig just nu?

Altangolv med marockanska influenser - serien Kerion.

Med inspiration av marockanskt kakel

Kryddigt, livligt och mystiskt – Marocko står på många sätt för en exotisk kultur och kanske är det just det vi svala nordbor söker oss till när vi nu, mer än någonsin, klär våra hem i marockanskt kakel.

Din personlighet skvallrar om din inredning - Konradssons Kakel

Din personlighet skvallrar om din inredning

Bor du på landet och brinner för närproducerat? Eller är det snarare city och gamla cyklar som gäller? Vi tror (och hoppas!) att din personlighetstyp avspeglas i din inredning och har med glimten i ögat tagit fram fem schablonmässiga uppslag där vi visar exempel på detta. Den idylliska, minimalisten, hipstern, ekologen och lyxliraren. Känner du igen dig?

Le Crete Quadro dekormix

Kombinera mera med mönstrat

Mönster förmedlar stilar och stilar förmedlar känslor, så varför inte kombinera mera och sätt lite känsla på dina väggar och golv.

Man i kök med glittrande grön mosaik från Sicis.

Mosaik i kök

Glittriga, matta, blanka, färgglada, dova, i sten, keramik eller glas. Möjligheterna med mosaik är oändliga. Det gemensamma för alla olika varianter är att de kan förändra intrycket av hela ditt kök.

Blått gammaldags kakel på väggen, Collage, och ett bord och stol uppdukat för fika.

Lantligt blått och vitt kakel

Nostalgiskt, klassiskt, fräscht och vackert. Blå/vitt kakel verkar aldrig gå ur tiden. Låt dig inspireras!