Inredningstrender 2017

Bord på golv med klinkern Blue Emotion.

Det nya är det gamla och det blå har blivit grönt. 2017 års inredningstrender går i lite olika riktningar, med mest fokus på återbruk och hållbarhet. Vi sammanfattar det senaste åt dig, även om det kanske allra trendigaste du kan göra i år är att inte vara trendig…

Glädjande nog tar miljötänket allt större fokus i inredningsvärlden. En av årets starkast lysande trender är ÅTERBRUKSTRENDEN. Material och produkter återanvänds på olika sätt, detta minskar nytillverkning, resursuttag och transporter, vilket är positivt för vår miljö. Hurra!

Lite sammanlänkat med detta ”nya tänk” har också vikten av att tänka ur ett HÅLLBARHETSPERSPEKTIV blivit. God kvalitet blir allt mer i ropet. Man talar om inredning som gör skillnad. Gediget hantverk, tillverkat under goda kontrollerade förhållanden av hantverkare i utvecklingsländer, ger både sysselsättning och en mer hållbar miljö.

Kombinerat med återbruk och hållbarhet ser vi att den PERSONLIGA INREDNINGEN blir av större vikt. Det handlar inte längre om att köpa massproducerade hypade varor, utan om att hitta det som känns äkta och unikt för den enskilda individen. Loppis- och auktionsfynd hyllas ur alla ovan nämnda.

I år inspireras vi av MELLANÖSTEN OCH AFRIKA. Djupa röda, blå och sandfärgade toner. Grov struktur, trä och vackra geometriska mönster. Kelimmattor, tunga möbler och stora växter tar plats i våra svenska hem.

MODER NATUR är också en aktuell trend. Material som betong, skinn och trä dominerar. Gärna färg, men nyanserna är jordiga och dova. Pasteller är fortfarande populära, men de går mer åt det mättade hållet än åt det bubbelgumssöta. Förra årets trendfärg blå ger 2017 plats för den mörkgröna och det grå stiger åt sidan för de beiga tonerna.