Med inspiration av marockanskt kakel

Altangolv med marockanska influenser - serien Kerion.

Kryddigt, livligt och mystiskt – Marocko står på många sätt för en exotisk kultur och kanske är det just det vi svala nordbor söker oss till när vi nu, mer än någonsin, klär våra hem i marockanskt kakel.

Marockos kultur är präglad av afrikanska, arabiska och franska traditioner. På de myllrande marknaderna finner vi doftande kryddor, varma färger och mönstrade textilier. Det är precis denna blandning av liv och hetta vi återfinner på marockanskt kakel. Vackra mönster, ofta i varma toner och med en ibland helt fantastisk detaljrikedom.

På Konradssons har vi flera serier som inspirerats av mönstrat marockanskt kakel. De klassiska användningsområdena golv och som stänkskydd i köket håller väl anser vi. Men de marockanska tonerna gör sig även fantastiskt på väggen i badrummet, eller som detaljer i lite mer oväntade vrår av hemmet. Till exempel som bordsskiva eller som skydd framför kaminen.  Ett tips för dig som är kreativ är att skapa ditt eget unika marockanska mönster utav färgrika mosaikplattor.

Några serier med influenser av marockanskt kakel

Kerion

Kerion är en serie klinker i flera färger samt som dekorer. Dekorplattorna ger möjlighet att skapa olika mönster och ger vackra eller tuffa ytor. För vägg eller golv, såväl ute som inne, möjligheterna är många. Är lika rätt i det moderna rummet som i det lantliga och rustika.

Till serien »

Kerion som stänkskydd i kök.

Rustica

Kakel med en vit basplatta och med lugna, rogivande dekorplattor med vit botten och olika motiv i blått, svart och brunt. Plattorna har en fin glasyr och känns handgjorda och genuina. Serien sätts på vägg och passar bra i både moderna och gammaldags kök och badrum.

Till serien »

Kakelserien Rustica som stänkskydd i kök.

Patchwork

En dekorativ liten klinker som kan sättas på både golv och vägg. Plattorna är 8x8 cm och är upplimmade på ark om 31,8x31,8 cm. Mönstret påminner om ett vackert lapptäcke med grafiska mönster och blommor. Plattorna kan sättas i de flesta miljöer inomhus: kök, badrum och hall. Eller varför inte skapa ett vackert dekorativt vardagsrumsgolv? Passar i både moderna och traditionella miljöer.

Till serien »

Klinkern Patchwork som golv.

Maiolica

Maiolica är en elegant, blank kakelserie med gammaldags känsla. De något krackelerade basplattorna finns i färgerna latte, grå, creme och svart, med mjuka färgövergångar. De tillhörande dekorplattorna har snirkliga och detaljrika motiv, som kanske snarare tankarna till Asien och Kina, än till Marocko, men som vi ändå vill nämna i detta sammanhang, då detta helt klart kan vara ett alternativ för dig som söker mönstrat.

Till serien »

Kakelserien Maiolica som bordsskiva.