Terazzo

Terazzo - Konradssons Kakel

Tiden för terazzo är här - materialet som spås vara den nya, starka trenden i inredningssammanhang. Ja, granit- och mosaikimitationen gör nu sin comeback.

Vad är Terazzo?
Innan vi spanar in trenden ordentligt bör kika lite närmre på vad terazzo egentligen är. Terazzo är en konststen med en bas av cement, som blandas upp med krossade stensorter som exempelvis marmor, granit och kvarts. Även glas eller spegelbitar kan blandas upp med basen, vilket skapar det levande uttryck som är typiskt för just terazzo. Trots att terazzo är ett av världens första golvmaterial, introducerades inte retrostenen till den svenska marknaden förrän i början på 50-talet. Och det var då offentlig miljöer man vände sig till. I dag ser vi terazzo i hemmets alla rum – och det är en trend som är här för att stanna.

Snyggt i alla stilar
Med terazzo följer oändliga designmöjligheter. Terazzobetong som kan gjutas och slipas i en mängd olika former och färger har stor potential att fungera i alla slags interiörer. Beroende på mix av material kan terazzon helt klart klä allt från färgsprakande till minimalistiska miljöer.

More is more
Varför inte köra all in när trenden ändå är som hetast? Som ni läste följer oändliga designmöjligheter. Terazzon syns nämligen inte bara på golv och väggar, utan även i inredningen. Vi ser terazzon smycka allt från köksredskap till textiler. Satsa på en kombination av färger och mönster. Ja, more is more, helt enkelt.