Bra att veta

Vad ska man tänka på när man väljer kakel?

Vilken färg på fog passar bäst? Hur får man till den där känslan i rummet egentligen? Här kan du ta del av information, tips och råd som kan vara bar att veta inför ditt kakelval.

Bra att veta - Konradssons Kakel

Vardagsrum klätt i klinkern Kaleido.

7 saker att tänka på när du väljer kakel

Underlag, lutning och tätskikt... Det finns en del att tänka på när du ska sätta kakel eller klinker. Vi ger dig en enkel lista på sju saker att ställning till innan du sätter igång att skapa. Lycka till!

Matplats med rött kakel och röd fog.

Färg på fog

Fogens färg påverkar slutresultatet i allra högsta grad. Ta del av våra fogtips och gör ett aktivt val av fog utifrån vad du vill uppnå.

Konradssons kakels profilbild 2016 - stylad av dekoratören Åse Ulvtorp.

Skapa rum med känsla

Att iaktta Åse Ulvtorp i sitt arbete är inte direkt lugnande. Med raska steg sveper hon över golvet, fluffar några kuddar på vägen, upp på en stege för att med en skruvmejsel(!) rikta spotlightsen en aningens aning. I nästa sekund ligger hon på golvet och sopar osynligt damm från marmorgolvet. Sedan upp igen för att dra bort klistermärken från mässingslamporna. ”Finns det någon t-röd?” ropar hon högt till ingen särskild.

Klinker i marmorimitation i hall med fåtölj.

Klinker i hall

Att lägga klinker i hallen har på många ställen blivit standard idag. Vi förstår varför och tänkte dela med oss av lite kunskap kring just klinker i hallen.

Sandra Wall och Jenny Heinpalu framför klinker.

Vad säger plattsättarna?

Nya ytor, format och former gör hantverksyrket plattsättare till en allt större utmaning, tycker Sandra Wall och Jenny Heinpalu som båda är utbildade till yrket. Men roligt är det, instämmer båda.