7 saker att tänka på när du väljer kakel

Vardagsrum klätt i klinkern Kaleido.

Underlag, lutning och tätskikt... Det finns en del att tänka på när du ska sätta kakel eller klinker. Vi ger dig en enkel lista på sju saker att ställning till innan du sätter igång att skapa. Lycka till!

1. Handla kakel
Handla kakel där du får 100% support i avseende på val av material, tekniska lösningar och garanti.

2. Kakel ger många möjligheter
Det är dina idéer som skall vara utgångspunkten i valet. Mycket viktigt eftersom ditt kakelval skall ligga till grund för många års njutande.

3. Kakel är ett naturmaterial
Detta gör att plattorna i regel inte är identiska med varandra. Många serier tillverkas även för att ge en levande färgspridning. För att fullt förstå hur vackert slutresultatet blir ber vi er alltid fråga er återförsäljare om tips och råd.

4. Spån och träskivor får inte användas som underlag
Är det ett våtutrymme ska det istället förstärkas med rekommenderad från tillverkaren spackelprodukt. Fuktkänsligt skivmaterial får ej heller användas i våtutrymmen.

5. Lutar ditt golv
Om du har ett fall på golvet till golvbrunnen råder vi dig att inte köpa för stora plattor. Mindre plattor följer fallet och du får ett bättre slutresultat.

6. Glöm inte tätskikt när du sätter kakel i ett våtutrymme
Sätter du kakel i ett våtutrymme måste du tätskikta. Detta innebär att du rollar/penslar på tätskiktets yta. Ett viktigt moment som förhindrar fuktskador. OBS! Följ leverantörens anvisningar för de tätskiktssystem du installerar.

7. Kombinera gärna med golvvärme
Detta leder till att du får en varmare och mjukare upplevelse. Fukten försvinner och känslan blir mycket behagligare. Golvvärme gör dessutom att ditt golv torkar snabbare, både efter duschen och efter de blöta skorna i hallen.