Klinker i hall

Klinker i marmorimitation i hall med fåtölj.

Att lägga klinker i hallen har på många ställen blivit standard idag. Vi förstår varför och tänkte dela med oss av lite kunskap kring just klinker i hallen.

Vill du ha ett lättstädat, snyggt och behagligt golv i hallen? Då är klinker det självklara alternativet. Klinker är som bekant ett väldigt tåligt material. Grusiga skor och blöta paraplyer kan passera golvet utan att lämna minsta bestående spår. Den plana ytan är väldigt lättstädad och med en värmande golvslinga under är det både skönt att sätta ner fötterna på, samt torkar upp den fukt vi drar med oss in.

 

Bricklane ger en känsla av tegel och är en praktisk platta för hallen. 

 

I hallen behöver du inte tänka på något fall som du behöver i badrummet, inte heller på någon direkt halkrisk. Utbudet av plattor blir därför enormt, då du har att välja på allt från minsta mosaik till största granitkeramikplatta, med vilken yta du än behagar.

Stora grå plattor från serien Nexos ger ett lugnt intryck och är dessutom väldigt praktiska i hallen. 

 

Det som kan vara bra att tänka på är att smuts syns tydligare på blanka plattor än matta. Även väldigt mörka eller ljusa plattor återspeglar damm, grus och saltfläckar tydligare än en kulör däremellan. Det kan också vara klokt att välja en fogfärg som inte påverkas allt för mycket av smuts, förslagsvis någon grå kulör. Genom att impregnera dina fogar med fogförsegling blir de lite tåligare.

Kalksten är en klassisk, populär sten i hallmiljöer. Vår serie Kalk kommer i grått och rödbrun. 

 

Idag vet vi att trenden pekar mot mycket naturstenskänsla, som till exempel kalksten eller marmor. Våra bästsäljare Kalk (kopia på kalksten) och Marmi (en av våra marmorkopior) är utmärkta förslag på plattor för hallar.

Retro IT är med sitt terrazzomönster en väldigt förlåtande och praktisk platta för hallen. 

 

Med detta sagt, välkommen in till oss för att göra ditt kakelval till nya hallen!