Hösttrender

Publicerad: September 2014  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

September - Konradssons Kakel

Man kan ju fråga sig ibland vad en trend egentligen är och det enkla svaret är att det är något många köper. Det kan handla om ett visst material, en färg, ett mönster osv. Min personlinga åsikt är att trender är ganska oviktiga när det kommer till ditt hems inredning eftersom inredningen i ett hem känns mest äkta om den reflekterar dig själv.

Men... utbudet i affärerna är baserat på trender så därför åker vi ofta med i trend-karussellen oavsett. I alla fall om man är ute efter nyproducerade produkter.

I höst är trenden väldigt bred. Den personliga trenden, att blanda olika stilar och material håller i sig och även hållbarhetstrenden. Det vill säga, produkter som håller länge och som tillverkats på ett “bra” sätt. Även de klassiska höstfärgerna dyker upp i år men med lite mer svärta så de upplevs mer murriga. Retro-stilen håller i sig liksom grafiska mönster, koppardetaljer, grått och pastell. En salig blandning med andra ord där de flesta troligtvis kan hitta något de gillar. Jag brukar byta duschdraperi, matta och handdukar vid årstidsskiftningar i mitt badrum för en lite "upp-piffning" och inför hösten även levande ljus för lite lugnande spa-känsla.

Vitt Eller Vitt det är frågan

Publicerad: September 2014  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Den vanligaste färgen på kaklade badrumsväggar i svenska badrum är vitt. Men visste du att storleken och formen på det vita kaklet har stor betydelse. Och kanske allra viktigast, vilken fogfärg du väljer till den vita plattan.

Här kommer några punkter att tänka på när du ska välja vitt väggkakel:
* Stora plattor får rummet att kännas större och störst effekt blir det när du väljer en ljus fog till. Gärna vit.
* Mindre storlekar kan, trott det eller ej, förminska känslan av ditt badrum. Rummet kan upplevas plottrigt. Speciellt med en mörkare fog. Då blir väggarna "rutiga".
* Välj inte en alltför för avlångt kakel till ett avlångt rum, då ökar du "korridors"-känslan. Men har du en kortvägg som du vill göra till en vit fondvägg så är en avlång liggande platta perfekt då den "drar ut" väggen och får den kännas bredare/längre.
* Har du lågt i tak, välj en avlång platta och sätt den stående, det ger rummet höjd och taket känns automatiskt högre.
* Matt eller blank yta? Matta plattor är vanligtvis lite mer off-white i färgen medan glacerade/blanka plattor upplevs vitare. Tycke och smak!

Lycka till!

September - Konradssons Kakel
September - Konradssons Kakel
September - Konradssons Kakel