Badrum med grönt kakel

Badrum med grönt kakel - Konradssons Kakel

Låt dig inspireras av fyra olika badrum i olika stilar med den gemensamma nämnaren – grönt kakel och klinker.

Lindblomsgrönt, smaragdgrönt, skogsgrönt och oliv…  Grönt finns i ett brett färgspektrum, från klara nyanser till mer dämpade grågröna toner och ljusa pasteller. Det är en omtyckt färg att inreda med och att välja grönt kakel i badrummet ger verkligen en ombonad känsla. 

1. Metro 

I detta badrum är halva väggen klädd med det grågröna kaklet Metro. Plattorna sitter i en klassisk tegelsättning och ytan har en fin lyster. Formatet, 4,5x9,5 cm, gör att Metro passar mycket bra i små utrymmen, men den kan givetvis också sättas på större ytor och ger då ett livligare intryck. Marmorimitationen Marmi Statuario bryter av fint på mitten av väggen och pryder även golvet. Ett modernt, ljust badrum med svarta detaljer.

Metro Green och Marmi Statuario Levigato 

2. Marmoker

Ett badrum som andas lyx! Här är både väggar och golv klädda i Marmoker, en elegant klinker i naturtrogen marmorimitation. Marmoker finns i flera format vilket gör den till en mycket flexibel platta som passar in i de allra flesta miljöer. Vill man skapa en "lättare känsla" kan man med fördel bryta av med en enfärgad platta och välja Marmoker på en avgränsad yta, såsom golv eller duschhörna.

Marmoker Verde Aver Lucido. Badrumsinredning från Svedbergs.

3. Frammenti

En av årets kakelnyheter är den vackra kakelserien Frammenti. Här i en vilsam grön nyans kombinerat med en terrazzo-imitation (beställningssortiment). Frammenti ger en genuin hantverkskänsla med sina färgskiftningar i glasyren och den något oregelbundna ytan. Det långsmala formatet öppnar upp för många olika typer av kakelsättningar, rakt liggande, stående, fiskbensmönster, eller som i detta badrum – klassisk tegelsättning.    

Gröngrått kakel

Frammenti Verde Acqua

4. Fasad

Fasad är ett klassiskt grönt kakel med dekorativ, fasad kant. Här tillsammans med skinande mässningsdetaljer som förgyller duschupplevelsen. Notera den smarta kaklade badrumsnischen – perfekt för schampoflaskan. Utöver denna djupgröna färg finns Fasad även i vitt, svart och blått. 

Grönt kakel

Fasad Grön Verde. Bilden är från inredaren Åsas badrum, Kreativa Kvadrat (@kreativakvadrat).