Grått kakel i badrum

Grått kakel i badrum - Konradssons Kakel

Grått kakel i badrum - så mycket mer än ”bara” grått kakel i badrum. Att välja grått är ett säkert kort – och också ett mycket genomtänkt och klokt beslut. Här kommer några av fördelarna med det grå.

Grå är en trendig färg, likväl som en riktig klassiker. Att färgen aldrig tycks bli omodern eller ute beror naturligtvis på dess många tilltalande egenskaper. Grått är behagligt. Färgen är stillsam och inte själv så tydlig i sitt uttryck, vilket gör att den passar in var som. Grått kakel är enkelt att matcha med, och lätt att tycka om.

Låt detaljerna tala med klinkern Marte

Skillnaden mellan olika nyanser av grått kan vara stor. Allt från den allra ljusaste, till den som nästan ser svart ut. Tänk på att ju ljusare grå du väljer, desto mer påverkas rummet av ljuset. Ljust förstorar också, som bekant. En mörkare grå kan istället förminska känslan av rummet, ge en mer ombonad känsla och den framhäver även inredning och ljus bättre än en ljus nyans.

 Ljust och stort med marmorimitationen Boutique.

Flera av våra "svarta" plattor är egentligen mörkgrå. Här skapas vackra mörka skiftningar i mosaiken Zen. 

En grå färg kan vara neutral, varm eller kall. Generellt kan man säga att varma toner passar bättre i mörkare rum och kalla i ljusare rum. Men det är naturligtvis en smaksak, beroende på vad du vill förstärka. Vilket väderstreck rummet ligger i kan påverka om rummet ger ett kallt ljus (norrläge) eller ett varmt ljus (söderläge). I ett rum med ett redan kallt ljus kan det vara klokt att välja en varmare nyans av grå, för att inte ytterligare förstärka det kalla. Och tvärtom.

Oavsett vilken ton du väljer, varm eller kall, är det klokt att försöka inreda resten av rummet i samma ton, det vill säga, välj kalla färger att komplettera med om du har en kall grå och varma om du har en varm grå. Exempel på kalla toner kan vara blå, lila och silverdetaljer, medan varmare toner ofta återfinns i naturmaterial som trä och skinn. En neutral grå drar varken åt det kalla eller varma och fungerar såldes var som.

Så, står du inför val av färg på kakel i ditt nya badrum, vi lovar dig, väljer du grått kommer det inte bli fel.

 

Lugna ytor med Nexos.