Inspireras av kustens färger

Inspireras av kustens färger - Konradssons Kakel

Hav och strand, solvarma klipphällar, drivved, snäckor och vass. Att inreda med inspiration från naturen är ett vinnande koncept för att skapa harmoni.

Här har vi försökt att fånga känslan av sommar, hav och strand, med kakel och klinker i blått, sandiga nyanser och med ytor likt klipphällar.

Genom att blanda klinker och natursten skapas spännande konraster. På duschgolvet ligger här mjuka, vita naturstenar som ger en alldeles speciell duschupplevelse. Det blir lite som att stå och duscha ute i det fria, på en stenstrand. Naturstenen Indostone finns även med svarta stenar. Väggarna är klädda i Acustico 12 White, en behaglig sandig nyans.   

Splendours Blue Night är ett kakel i en djupblå nyans med en något oregelbunden yta. Glasyren är något ojämn och färgen skiftar i intensitet vilket ger en mjuk och levande känsla. Splendours finns i flera harmoniska färger, så som i beige, grönt. vitt och brunt. 

Pietra di Basalto är som en naturtrogen stenhäll med följsam marmorering. I vissa ljus skimrar ytan svagt likt saltkristaller. Pietra di Basalto finns i flera olika format vilket gör den till en praktisk klinker som passar in i de allra flesta miljöer.  

Sist med inte minst – blåvitt kakel. För visst är väl mönstrat blått och vitt kakel ett tidlöst val som ger omedelbar sommarkänsla?

På bilden syns kakelplattor från serien Oporto, som med sin blåa dekor för tankarna till handmålat porslin. På golvet ligger dekorplattan Eolie från klinkerserien Dust. Det är en tålig granitkeramik som finns i flera melerade färger. Dekorplattan har en alldeles speciell charm med sin vackert slitna yta.