Trend: Rustika ytor och smutsiga pasteller

Trend: Rustika ytor och smutsiga pasteller - Konradssons Kakel

Rustik hantverkskänsla, uppdaterad och förfinad industristil, naturnära färger och smutsiga pasteller. Så ramar vi in trenderna för 2020.

Nyligen lanserades vår nya katalog Kakelvalet som självklart innehöll en mängd fina nyheter. Vi bad Marcus Fridh, inköpsansvarig på Konradssons, att berätta om nyheterna. 

Årets nyheter präglas av det naturliga, både vad gäller färger och ytor. Varma stentoner i beige, brunt och grått kommer starkt vilket klinkerserien Solida är ett exempel på. Ytterligare en nyhet är kaklet Frammenti som har en textur som känns handgjord och levande, berättar Marcus.

En annan spännande nyhet är klinkerserien Foil som är inspirerad av metallindustrins rustika material och hantverk.

-  Foil efterliknar bl.a. rost, aluminium och ärgad koppar vilket ger en alldeles speciell rå karaktär. Oavsett om du vill skapa en mer industriell stil eller en minimalistisk och skandinavisk atmosfär i ditt hem så blir Foil en perfekt bas, säger Marcus.

Andra nyheter är väggplattan Inari i elegant marmorimitation och det trendiga ”metrokaklet” Libra. Den populära serien Stones uppdateras också med två nya färger, Sabbia och Antracite. Color One (som är gjord på vitlera) utökas med en ny storlek och serien Color 2 kompletteras med plattor med halkdämpande yta.

Presentation av alla nya serier: 

Foil från Konradssons Kakel

Foil 

Foil har en rå karaktär som känns modern och äkta. Det industriella uttrycket ger en avskalad bas som väl smälter in i den skandinaviska estetiken. Plattorna finns i fem olika färger och i tre format och passar både på golv och vägg.

Se hela serien Foil

Frammenti

Grönt, blått, rosa... Väggkaklet Frammenti kommer i många vackra pastellfärger. Kakelplattorna andas genuint hantverk – både vad gäller färg, form och yta. Färgskiftningar i glasyren, den oregelbundna ytan och de mjuka kanterna ger en levande karaktär. Frammenti finns i åtta kulörer i formatet 7,5x40 cm.  

Se hela serien Frammenti

Solida

Solida en gedigen serie granitkeramik som är inspirerad av nordisk sten. Solida finns i sex harmoniska naturfärger och i tre format. 

Se hela serien Solida

Libra

Väggkaklet Libra är ett effektfullt "metrokakel" som ger karaktär till väggarna. Kaklet utmärker sig i mängden genom sitt geometriska formspråk och lätt förskjutna sättning. När ljuset faller på kaklet uppstår dekorativa ljus- och skuggeffekter. Plattorna finns i sju olika färger, varav tre har en metallisk skimrande yta. 

Se hela serien Libra

Inari

Inari är en serie blanka prisvärda väggplattor i elegant marmorimitation. Plattorna har en vacker och naturtrogen ådring och finns i fem sobra nyanser. Formatet, 25x50 cm, ger en enhetlig och lyxig stil – både i badrum och kök.

Se hela serien Inari