Vitt kakel i kök

Vita rektangulära matta plattor ur serien Tone med svart fog.

Vitt kakel i kök är trenden som aldrig tycks gå ur tiden. Och visst förstår vi varför. Går du i renoveringstankar? Här ger vi dig fördelarna med vitt kakel i köket.

Trender kommer och går. Ena året är det cementliknande kakel som stänkskydd i köket som är hetast, nästa ska det vara mönstrade golv. Vad som är rätt i år är kan kännas ute nästa år. Att våga satsa på något som sticker ut är förstås både roligt och modigt. Men om du inte är den där med jätteutstickande stil då? Eller om du vill ha något som håller i många år, utan att riskera att bli otrendigt? Ja, då är det naturligtvis vitt kakel i köket som gäller.

Vitt kakel i kök tycks aldrig bli otrendigt. Tvärtom, just nu ser vi faktiskt en kurva som pekar uppåt i popularitet. Vi förstår varför. Vitt kakel ljusar upp rummet och ger ett luftigt intryck. Det känns fräscht, vilket naturligtvis är eftersträvansvärt i samband med mat och matlagning. Dessutom, som vi redan nämnt, är det en trend som aldrig tycks gå ur tiden.

Vitt kakel kan också varieras, i stort sett, i det oändliga. Det finns att tillgå från minsta mosaikplattor till riktigt stora klinkervarianter. En klassisk 15x15-platta kan varieras genom sättning, till exempel rak sättning eller tegelsättning. Du kan också skapa snygga mönster genom att blanda små och stora plattor, eller varför inte låta dina rektangulära plattor bilda ett snyggt fiskbensmönster?

Genom att välja fogfärg med omsorg kan du skapa riktigt spännande effekter och väljer du en matt klinker eller en blank kakelplatta blir resultatet också olika.

Ja, möjligheterna med vitt kakel i kök är oändliga. Så tänk till ett extra varv innan du slår till på nya plattor. Låt dig inspireras av bilder och prata med vår personal eller våra återförsäljare för att få hjälp att se möjligheterna. Ditt nya vita kök kan bli hur bra som helst!

 

 

Tec är en modern variant på en klassisk rektangulär platta i det lite ovanliga formatet 10x40 cm. En så kallad rak sättning bidrar också till en modern känsla.

 

 

Fasad är en klassisk kakelplatta med en fasad kant som ger en dekorativ effekt.

 

Aurore är en serie klassisk glasmosaik i skiftande nyanser. 

 

Cambridge är en högblank och klassisk kakelserie. Plattorna är rektangulära och har en aning ojämn/vågig yta som ger en mjuk och handgjord effekt. 

 

Yorkshire är en traditionell serie med tjock glasyr, vilket ger karaktär och en handgjord känsla. På grund av det lite större formatet 15x30 cm passar plattorna bra både i moderna och gammaldags miljöer.