Caroline Birgittes kakelval

Caroline Birgittes kakelval - Konradssons Kakel

På landet, en bit utanför Alingsås, bor Caroline med sin familj i ett vackert trähus. Det är ett hem som renoverats med varsam hand i äldre stil och inretts med stor omsorg.

Caroline, mer känd som @carolinebirgitte på Instagram, har en fingertoppskänsla utöver det vanliga. I det ombonade hemmet blandas gammal och nytt på ett genuint sätt. Här syns mjuka trägolv, avlutade spegeldörrar och skira textilier tillsammans med blommor och grönt från trädgården. Allt i en harmonisk och jordnära färskala med vita nyanser som vilsam bas. 

Hemma hos Caroline Birigitte

Hösten 2019 stod badrumsrenovering på to-do-listan och omkring årsskiftet blev badrummet klart. Konradssons tog en pratstund med Caroline för att kika närmare på hennes badrum och kakelval.

Berätta! Nyligen blev ert nya badrum klart, hur känns det? Blev det som ni tänkt?

– Vi är så nöjda, det blev precis som vi tänkt oss, om inte bättre!

Ett nytt badrum görs oftast inte i en handvändning. Det är många val som ska göras vilket kräver god planering. Hur gick ni till väga?

– Jag har länge velat renovera vårt badrum, så jag har haft tid att tänka och fundera på det ett bra tag. Det är något som jag verkligen kan rekommendera, även om man oftast vill få det gjort snabbt när man väl fått idén. Vi ville skapa ett tidlöst badrum som vi aldrig kommer tröttna på eller som blir omodernt. Ett krav var också att det skulle vara lättstädat.

Vad valde ni för kakel och klinker?

– Vi valde klassiska vita 15x15 cm plattor från serien Evolution som vi satte i halvförband på väggarna. Längst ner vid golvet satte vi en tillhörande sockelplatta. Till golvet och duschutrymmet valde vi Centuries, en klassisk marmorimitation med matt yta.

– Vi har egen brunn så vattnet och fogarna har tidigare vart ett problem. Därför valde vi stora klinkerplattor för att få så lite fog som möjligt. Vi valde även att bygga en duschvägg istället för att ha en i glas som innan, vi var så trötta på glasdörren som aldrig gick att få riktigt ren och fin. Älskar verkligen golvet och väggen i duschen!

Badrum med kakel och klinker från Konradssons Kakel

Evolution, 15x15 cm vitt kakel med tillhörande sockel och Centuries klinker i marmorimitation. Kommod, IKEA. Spegel, loppisfynd. 

– Toaletten och kommoden valde vi att hänga på väggen för att man lätt ska kunna våttorka och komma åt överallt. Det underlättar verkligen. Innan renoveringen var vårt badrum väldigt mörkt så jag köpte ett gammalt fönster med spröjs och satte in bredvid duschen. Det ger ett härligt ljus och blev en fin detalj.

Dusch med Centuries klinker

Vad är det bästa med ert nya badrum? 

– Allt. Hela känslan, nu är det ett rum man vill vara i.

Du har ett väldigt fint hem som inspirerar många. Vad inspirerar dig?

– Åh tack snälla! Oj vad svårt. Det finns så mycket, självklart blir jag inspirerad av att titta på vackra hem och bilder på t.ex. Instagram. Tror också att mitt intresse för historia inspirerar mig. Jag har minnen från min gammelmormors hus, otroligt smakfullt och fint 30-talshus som jag bara älskade. Därifrån hämtar jag mycket inspiration. 

Kök

Barnrum med mönstrad tapet

 

Caroline Birgittes 5 tips till dig som ska renovera badrum

  • Ta god tid på dig att planera.
  • Gör gärna lite olika alternativ så ni inte stirrar er blinda på ett, bara för att det kanske var på det sättet innan.
  • Se upp för stora trender och välj det som passar dig även i morgon. 
  • Vägghängd inredning. Det blir så lättstädat! 
  • Stora golvplattor och liten fog – både snyggt och praktiskt.

 

Vill du skapa samma stil som Caroline Birgitte?

Här hittar du det klassiska kaklet Evolution och den vackra klinkern Centuries. 

 

Bilder: Caroline Birgitte, @carolinebirgitte