Kundernas kakelval

Här kan du bekanta dig med unika och vackra hem med olika keramiklösningar.

Hur inreder stylisten sitt eget hem? Hur renoverar man en gård med anor från 1800-talet utan att tumma på charmen? Och vilka materialval gjordes till restaurangen på anrika Hooks Herrgård? Kika in i några av våra kunders hem och miljöer för att inspireras av deras kakelval.

Kundernas kakelval - Konradssons Kakel

Klassiska villan med rutigt klinkergolv - Konradssons Kakel

Klassiska villan med rutigt klinkergolv

I Skärstadalen norr om Huskvarna har Malin och Erik och deras två barn hittat hem. Här har familjen byggt ett inbjudande falurött hus med spröjsade fönster. Utvändigt är huset en klassisk lantlig idyll – invändigt ett hem med traditionella val kombinerat med trendiga inslag och handplockade detaljer med mycket personlighet.

Villan vid vattnet - Konradssons Kakel

Villan vid vattnet

Omsorgsfulla materialval och rofyllda färger. I ett nybyggt hus utanför Piteå har ett inbjudande och personligt hem tagit form precis intill vattnet.

Hemma hos Emma Green – Ett badrum inrett med känsla - Konradssons Kakel

Hemma hos Emma Green – Ett badrum inrett med känsla

Emma Green, tidigare höjdhoppare på elitnivå, har nyligen flyttat från radhus till hus. I huset har badrummet fått sig ett rejält lyft med harmoniska färger och material. Vi kikar in i det nyrenoverade badrummet och pratar med Emma om stil, den nya karriären efter friidrotten och om att saker får ta sin tid.

Färgstarkt kök med brittisk touch - Konradssons Kakel

Färgstarkt kök med brittisk touch

När kreatören, fotografen och inredningsinfluencern Emma Johansson skulle renovera familjens kök var målsättningen tydlig – det skulle bli ett praktiskt och funktionellt kök utan att tumma en millimeter på det estetiska. Den kreativa ådran genomsyrar allt Emma tar sig för, så när kakel skulle väljas till det nya köket blev kakelvalet något alldeles extra. Ett schackrutigt kökskakel i rött och vitt.

Stylistens kakelval - Konradssons Kakel

Stylistens kakelval

Med öga för detaljer, väl valda material och stor entusiasm har ett nytt hus och hem tagit form på Västgötaslätten. Hemma hos inredaren och stylisten Hanna Ahlin har inget lämnats åt slumpen. Här samspelar finstämda nyanser med dramatisk svärta. Nytt mixas med vintage. Ett inredningsrecept som både känns trendigt och tidlöst på samma gång.

En norrbottensgård utöver det vanliga - Konradssons Kakel

En norrbottensgård utöver det vanliga

I en traditionell norrbottensgård från 1800-talet har Jessica och hennes familj skapat sig ett varmt och ombonat hem med mycket personlighet. Jessicas idérikedom och känsla för detaljer genomsyrar husets alla vrår och det märks att hemmet ligger familjen varmt om hjärtat.

Caroline Birgittes kakelval - Konradssons Kakel

Caroline Birgittes kakelval

På landet, en bit utanför Alingsås, bor Caroline med sin familj i ett vackert trähus. Det är ett hem som renoverats med varsam hand i äldre stil och inretts med stor omsorg.

Utsikt från Hooks Herrgårds restaurang över sjön.

Hooks Herrgård – en komplett produkt i en fulländad miljö

Med fötterna stadigt placerade i de tre benen golf, konferens och spa imponerar anrika Hooks Herrgård på sin breda besökarskara. Det tydliga fokuset på kvalitet genomsyrar anläggningen och inte minst den nyrenoverade restaurangen, där samtliga kakelval gjordes på Konradssons Kakel.

Den återuppbyggda sekelskiftesdrömmen - Konradssons Kakel

Den återuppbyggda sekelskiftesdrömmen

I den återuppbyggda sekelskiftesdrömmen har inget lämnats åt slumpen. Genomtänkta, harmoniska val präglar huset och det framgår tydligt att här, här är det proffs som varit i farten.

Matplats klädd i Konradssons klinker Nexos.

Klinker i inredningen - ett självklart val

Kanske var det den svenska sommarens charm som fick paret att bestämma sig för att starta sitt projekt på tomten belägen utanför Båstad? Eller så var det bara meningen att det här skulle bli deras andra hem? Oavsett vilket ångrar de inte sitt beslut om att bli sommarhusägare på den svenska västkusten för en sekund.

Handfat och blandare i grönt badrum.

På besök hos inredaren Åsa på Kreativa Kvadrat

Med över 20 års erfarenhet inom inredningsbranschen startade Åsa Andreasson eget. Vi besöker Kreativa Kvadrat, inredningsföretaget som tar sig an stora som små uppdrag och detta med samma entusiasm - varje kund är lika viktig.

Sällskapsrum med stora fönster utmed poolen.

Täckt av Terminus

Linda bor i den nyrenoverade villan i Halmstad, tillsammans med sin man och sina två barn. Här berättar hon om hur golvet växte fram och om deras val med keramik överallt.

Pool i oceanblått klinker.

Poolhusdrömmen som blev sann

Det började med att den gamla drängstugan skulle rustas upp till ett privat rum för övernattande gäster. Det slutade med en stor pool, med tillhörande poolhus/gästhus/bar och lounge. Det verkar lätt bli så, när Micke får en liten idé…

Familjen Tinnis i sitt kök.

Inspireras av nybyggda huset med plats att umgås

Mittemellan två sjöar, med skogen som närmsta granne, har familjen Tinnis byggt sitt drömhus; en New Englandinspirerad villa med ett stort, centralt hjärta utformat för sällskapliga sammankomster med vänner och familj.