Klinker i inredningen - ett självklart val

Matplats klädd i Konradssons klinker Nexos.

Kanske var det den svenska sommarens charm som fick paret att bestämma sig för att starta sitt projekt på tomten belägen utanför Båstad? Eller så var det bara meningen att det här skulle bli deras andra hem? Oavsett vilket ångrar de inte sitt beslut om att bli sommarhusägare på den svenska västkusten för en sekund.

Solstrålarna träffar den behagliga klinkerplattan Nexos Grå, 60x60 cm, som andas sten och natur i husets rymliga ytor. 

Någonstans längs med stranden mellan Tylösand och Torekov har ett gammalt stugområde förvandlats till tomter redo för nybyggnation. Ett läge som nästan bara går att drömma om, blev efter sju års letande och funderande verklighet för Susanne och hennes man Roger. Det var på en tomt belägen utanför Båstad som sommarhuset skulle byggas.


Att låta Nexos Grå, 60x60 cm, beklä både golv- och väggytor i nedervåningens badrum skapar ett harmoniskt och lugnt intryck.

- Vi funderade länge på om vi var dem som verkligen ville ha ett sommarställe. Vi kikade på allt från renoveringsobjekt till nybyggnation ur ett geografiskt brett perspektiv. Det var inte alldeles enkelt. Men på vägens gång kände vi att om vi skulle satsa på ett sommarställe, så skulle det vara vid havet, berättar Susanne.

Och så blev det. I januari 2017 gjöts grunden till Susanne och Rogers sommarhus. En intensiv tid kom att vänta tills att huset den 14 juli skulle stå klart, redo att spenderas tid i under sommarens efterlängtade ledighet. Lugna promenader längs med stranden, avkopplande stunder på husets trädäck blickandes ut mot strandens upphöjda sanddynor och långa golfrundor på den närliggande golfbanan var nu inte långt bort. Men först skulle huset inredas.

"Den stora köksön på 4,5 meter är den givna samlingsplatsen i huset. Här umgås vi och lagar mat tillsammans."

- Allt gick väldigt fort, men vi visste vad vi ville ha. Eftersom huset är omgivet av sand kändes keramik helt perfekt, ett lättstädat ytskikt som tål det mesta. Våra val var självklara, både material- och stilmässigt. Vi ville eftersträva det moderna, lite nordiska stiltänket med lugna, harmoniska färgval och fick när vi kikade ut klinker råd om att gå in med samma serie i alla rum för ett följsamt uttryck. Vi blev snabbt överens om att det var så vi skulle göra, förklarar Susanne.

Storformatsplattan i form av Nexos Grå, 60x60 cm är inte bara behaglig att betrakta. Tillsammans med golvvärme skapar serien ett fantastiskt mjukt golv att barfota kliva in på. 

In kliver man i en rymlig hall. Huset med dess genomgående fönster från golv till tak låter solljuset välla in på ett överrumplande sätt. Mycket riktigt smyckar serien Nexos nedervåningens alla rum, vilket ger en slående behaglig, modern känsla. Inredningen är avskalad och en tydlig röd tråd vad gäller både färg- och materialval.

- Vi kände redan innan huset stod klart att det här skulle bli riktigt bra, och det blev det också, avslutar Susanne.