Täckt av Terminus

Sällskapsrum med stora fönster utmed poolen.

Linda bor i den nyrenoverade villan i Halmstad, tillsammans med sin man och sina två barn. Här berättar hon om hur golvet växte fram och om deras val med keramik överallt.

”Drömmen om att bygga nytt svalnade när vi insåg att vi egentligen redan satt på en väldigt bra fastighet. Så vi bestämde oss, vi renoverar och gör om huset utifrån hur vi skulle gjort om vi skulle byggt nytt istället.

Jag har alltid tyckt att sten är vackert och beundrats av hotellentréers lyxiga, blanka golv. Vi har också tilltalats mycket av spanska golv, som ofta är täckta av keramik. När vi nu bestämde oss för att renovera beslöt vi oss för att ge vårt eget hem lite av den där utlandskänslan vi gillar så mycket.

Badrummet pryds av klinkern Terminus matt 60x60cm (beställningsvara) och mosaiken Appiani 1,2x1,2cm.

Vi ville ha en enhetlig look i hemmet, inget plotter. Därav valde vi samma platta i hela huset. Både källare och entréplan, badrum, trappor och socklar är klädda med beiga Terminus. Badrummen i den matta varianten och i lite mindre format och resten av hemmet i den polerade 80x80cm-plattan.

Terminus är en väldigt lugn platta, utan märkbara ådringar. Den känns väldigt naturlig och färgen passar både våra personligheter och husets kustnära läge. Vi har golvvärme i hela huset, vilket gör golvet väldigt behagligt och skönt att gå på. Det är nästan så att man vill springa barfota hela tiden.

Trappan i sällskapsrummet är inget undantag - klädd med klinkern Terminus 60x60cm.

Jag har ingenting negativt att säga om vårt val och skulle gjort exakt detsamma om jag valde om idag. Utöver känslan Terminus har gett vårt hem så är den dessutom väldigt lättstädad. Jag använder Filas produkter och det håller golven i toppskick!”

FOTO: Linnsej Photography