Granitkeramik

Granitkeramik - Konradssons Kakel

Granitkeramik är frosttålig, mycket hållfast och nötningstålig. Så låt keramiken följa med ut, eller gör som många andra och klä dina väggar och golv inne.

Granitkeramik är en typ av keramik tillverkad av porslinsleror (inte av granit, som namnet annars skulle kunna missvisa till). Granitkeramik har väldigt låg vattenabsorption (0 – 0.5 procent), vilket gör den mycket hållfast och nötningstålig. Granitkeramikplattan tål frost, eftersom den inte absorberar något vatten som skulle kunna frysa och spränga den. Därför kan granitkeramiken användas ute, såväl som inne.

Granitkeramikens tålighet gör att den klarar av utrymmen med stor yttre påverkan, till exempel shoppingscenter eller gångvägar utomhus, men används lika ofta till kök, badrum, hall, fondväggar med mera även i vanlig hemmiljö. Den klarar också stora tryck från fordon. Granitkeramiken är därmed vår tåligaste keramik.

Plattorna kan efterlikna andra material, så som natursten, trä och tyg. De är oglaserade, polerade eller glaserade och kommer i stora format. Varför inte välja en stor platta som bänkskiva i köket?

Granitkeramiken kräver fästmassor med plasttillsats och det kan även vara bra att känna till att specialverktyg behövs vid kapning eller håltagning. Fråga gärna oss på Konradssons eller våra återförsäljare om vi kan hjälpa dig att kapa dina plattor.

 

Kort om granitkeramik

  • Porslinsplattor
  • Väldigt låg vattenabsorption = mycket tåliga
  • Oglaserade, polerade eller glaserade och kan efterlikna andra material
  • Stora plattor
  • Kan användas utomhus och inomhus
  • Kräver fästmassor med plasttillsats
  • Kräver specialverktyg vid kapning och håltagning

Till vårt sortiment av klinker och granitkeramik »