Materialinfo

Kakel, klinker eller kanske granitkeramik? Eller varför inte mosaik eller natursten? Valen är många. Vissa material lämpar sig dock bättre till vissa användningsområden än andra. Ta del av vår materialinfo och hitta rätt bland vårt stora utbud av kakel och klinker.

Kakel och klinker är bränd konst som varar. Det är lergods eller stengods, som bränns till keramik, eller sten om man så vill. Ett näst intill outslitligt material som används både som slityta och utsmyckning sedan flera tusen år tillbaka i tiden. Kakel åldras med stil och värdighet, står över kortsiktiga trender och blir en del av byggnadens själ. Ett hårt material, som tillför många mjuka värden. Lär dig om de olika typerna och låt ditt hem återspegla känslan av dig.

Materialinfo - Konradssons Kakel

Kakel - Konradssons Kakel

Kakel

Kakel har en glaserad yta och kommer i en stor variation av färger och mönster, redo att möta just dina inredningsdrömmar.

Klinker - Konradssons Kakel

Klinker

Glaserade eller oglaserade, med eller utan mönster och i alla tänkbara former. Klinker är snyggt, tåligt och går att variera i det oändliga.

Granitkeramik - Konradssons Kakel

Granitkeramik

Granitkeramik är frosttålig, mycket hållfast och nötningstålig. Så låt keramiken följa med ut, eller gör som många andra och klä dina väggar och golv inne.

Mosaik - Konradssons Kakel

Mosaik

Små plattor monterade på ark eller kartor. Med mosaik kan du skapa effekt i såväl stora som de allra minsta av utrymmen.