Miljö/utrymme

Olika miljöer kräver olika typer av plattor. Här väljer du vilken miljö eller vilket utrymme du vill kika på och får tips på vad som som passar just där.

Den miljö du vill sätta dina plattor i påverkar dina val. Trots att inte allt passar överallt är utbudet för varje miljö enormt. Därför ger vi här lite tips på serier vi (och andra kunder) gillar och har valt, som kanske kan hjälpa dig i djungeln där ute. Vi ger även lite enklare tips att förhålla sig till i de olika miljöerna. 

Fasad av byggnad klädd i klinkern Metallica.

Utomhuspool/bassäng klädd i mosaiken Niebla.

Pooler/relaxavdelningar

Våra leverantörer har ett stort utbud serier för pooler och relaxavdelningar. Här tipsar vi om några.

Svart marmorimitation i badrum med Marmoker Nero.

Våtrum

De allra flesta keramiska produkter fungerar i våtrum, om än kanske inte i direkt kontakt med vatten. Tänk på att följa BKR:s branschregler för våtrum.

Trappa klädd i klinkern Acustico.

Torra miljöer

Var plattorna ska placeras och om de ska ha någon typ av funktion, är det du behöver ta hänsyn till när det kommer till torra miljöer, sen är det bara att välja.

Grått storkök och kock.

Storkök/Industri

Storkök och industri kräver de allra tåligaste plattorna, med det allra bästa halkskyddet. Vi rekommenderar den perfekta serien.

Högblankt golv med klinkern Marte.

Stora golv

Stora ytor kräver ett golv som är enkelt att underhålla och som håller i både stil och funktion i många år.

Fasad klädd i klinker.

Fasad

Gör som i länderna på sydligare breddgrader - klä fasaden i keramik. Fördelarna är många.

Tågstation med taktila keramikplattor.

Taktila/Ledstråksplattor

Taktila plattor, eller ledstråks- eller orienteringsplattor, ger riktningsinformation till synskadade. Se vårt stora utbud och ta del av de internationella kraven.

Flytande golv på en uteplats framför villa.

Klinker utomhus - flytande golv

Klinker utomhus? Klä ditt uterum eller uteplats, eller varför inte balkongen med ett flytande golv. Fördelarna är många. Placera ut fötterna – lägg på plattorna. Voilà – ditt nya utegolv är klart.