Nyhetspaket ett 2018

Publicerad: February 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Årets första nyhetspaket är äntligen här! Låt oss presentera våra nya, trendiga serier och nya varianter bland tidigare favoriter - Unit, Artic, Panarea, Centuries, Tunes, Retro IT & Pobles!

UNIT

Stilfullt, behagligt och modernt. Unit är en serie avsedd för vägg, som med sin något oregelbundna yta kombinerar ljus och nyans på ett mycket speciellt sätt. Serien kommer i två olika storlekar i de fem eleganta färgerna vit, beige, ljusgrå, grå och mörkgrå. En serie för dig som ser vikten i en vacker helhet.

Se hela serien Unit här.

ARTIC

Vår serie Artic kommer nu i ytterligare ett format, i de sex olika färgerna vit, beige, ljusgrå, grå, svart och grön. Genom att kombinera plattornas blanka och matta ytor kan fina effekter skapas.

Se hela serien Artic här.

PANAREA

Panarea är en mycket tålig och frostsäker klinkerserie, vilket innebär att du kan sätta den såväl inomhus som utomhus, på golv som på vägg. Serien kommer i sex olika format i färgerna grått och svart. Ytan är matt och ger med plattornas skiftningar ett rustikt och naturtroget intryck.

Se hela serien Panarea här.

CENTURIES

Det är onekligen något speciellt med natursten så som marmor – ett tidlöst material som står emot de flesta trender. Med serien Centuries har man försökt återskapa känslan av ett åldrat, vackert marmorgolv, fast med keramikens tåligare egenskaper. Ja, Centuries är en frostsäker, tålig granitkeramik, vilket betyder att den fungerar lika bra på golv som vägg, inomhus som utomhus. De naturtrogna plattorna kommer i sju olika format, som med sina ådringar och färgkombinationer påminner om just marmor. Ytan är matt och har en något ”repig” effekt.

Se hela serien Centuries här.

TUNES

Tunes är en stilren klinkerserie, som fungerar lika bra på golv som på vägg. Med serien följer två olika format, i fyra olika färger - ljusgrå, mörkgrå, svart och beige. Genom olika typer av sättning, till exempel tegelsättning, kan effekter utöver det vanliga skapas.

Se hela serien Tunes här.

RETRO IT

Terazzo syns allt mer i inredningssammanhang, i båda interiöra och exteriöra miljöer. I samband med att den italienska terazzotrenden har gjort sin comeback presenterar vi Retro IT – en terazzoimitation inspirerad av de italienska Dolomiterna. Serien kommer i färgerna svart, grå och brun. Ytan är matt och klär med sitt spännande uttryck väggar som golv. Serien är frostsäker och väldigt tålig, vilket gör att den passar såväl inomhus som utomhus. Vill du uppleva naturlig skönhet? Då är Retro IT serien för dig.

Se hela serien Retro IT här.

POBLES

Längtar du efter utrymmen fulla med personlighet och finess? Då är serien Pobles något för dig. Serien kommer i färgerna vit, beige, grå och svart – med tillhörande mönsterdekorer. Plattorna är baserade på en palett av neutrala färger, där de distinkta mönsterdekorerna träder fram och skapar en dekorativ och elegant stil.

Se hela serien Pobles här.

 

Spana även in vår inspirationsfolder här.

Update från Stockholm Furniture and Light Fair

Publicerad: February 2018  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Två intensiva och inspirerande dagar på Stockholm Furniture and Light Fair har passerat. Är du nyfiken på vår monter och vilka trender som har genomsyrat mässan so far? Vi är redo, med en update direkt från Stockholm.

Diesel 2.0, serien inspirerad av industri- och storstadsvärlden. En favorit bland seriens alla format, färger och ytor verkar vara fantastiska Shades of Blinds, som med sin yta fångar upp ljus och ger ett spännande, karaktäristiskt uttryck.

I vår monter hittar ni även Scale - serien med format i fokus. Så, vilket är favoritformatet av alla dessa godbitar? Likt seriens benämning, "small tiles, big designs", verkar det triangulära formatet vara mest populärt - ett format som öppnar upp till enorma designmöjligheter.

Terazzo har gjort en comeback och är en given generell trend även på mässan. I vår monter frontar vi Retro IT, en terazzoimitation inspirerad av de italienska Dolomiterna. Vilken färg spås då vara favoriten i trenden? Av vår serie att döma verkar den ljusgrå vara en solklar favorit!

Även Graph, serien som i sitt arkitektvänliga material gör avtryck i alla rum och går hand i hand med övrig inredning, fångar en hel del blickar. Utöver dessa trender verkar den skandinaviska stilen genomsyra årets mässa. Mönster och starka nyanser har ersatts av diskret design och dova toner. Ja, en lugn och harmonisk trend väntar...

 

Psst. Missa inte! På lördag den 10:onde februari är det open access på Stockholm Furniture and Light Fair. Ses vi där?