En rea-fri Black Friday

Publicerad: November 2018  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Marmoker

 

Konsumenternas dag. En dag med möjlighet att slå till på det där du vet att du ändå behöver, till ett lägre pris. En dag att fynda på. Eller kanske kan du redan nu fixa några julklappar till ett schyst pris. Vi var sugna på att hoppa på tåget och erbjuda er, våra nuvarande eller kommande kunder, ett riktigt fint erbjudande idag. Men så tänkte vi ett varv till.

Det är klart att vi önskar att du vill köpa dina plattor hos oss. Det är ju hela vår affärsidé, att sälja kakel och klinker. Och självklart vill vi ge dig fina erbjudanden då och då, vilket vi också kommer att (fortsätta att) göra. Men, att välja kakel och klinker är inget man gör i en handvändning. Det är det sista vi vill, att du tar ett stressat beslut, på Black Friday (eller vilken annan dag som helst), bara för att vi lockar med ett bättre pris. Dina plattor kommer att hålla i resten av din livstid, och mycket längre därtill. Bör då inte också beslutet om vad som ska sättas på väggen och golvet vara ordentligt genomtänkt? Det är klart att man kan göra om hemma med jämna mellanrum. Ditt val idag behöver ju naturligtvis inte vara tänkt att hålla för alltid. Men i ett tag i alla fall, väl? Det känner i alla fall vi, att du ska vara helt trygg med att du hunnit tänka igenom ditt val.

Med det sagt låter vi just idag ”resten av Sveriges handel” sköta reandet och lyfter själva istället ett gäng härliga bilder för dig att inspireras av. Kanske hittar du något du gillar, något att spara ner i din ”mitt drömbadrums-mapp”. Du ska veta att du alltid är välkommen in till oss den dag du bestämt dig för att slå slag i saken. 

 

Terra

Diesel

Splendours

Fjord

Le Crete

Panarea

Sicis

Textile

Diesel

 

Konradssons Kakel – en naturlig del av livet sedan 1968

Publicerad: November 2018  |  Skrivet av: Annika Runnérus

I år firar Konradssons 50 årsjubileum. Den exakta dagen är den 8 november. 50 år! Vi suger lite på siffran och räknar med stolthet bakåt i tiden och landar då på 1968. Efter en snabb googling (många av oss som jobbar på Konradssons idag var inte ens födda då), ser vi att det var året då Martin Luther King sköts till döds, då studenterna revolterade i Paris och då  hippierörelsen tog fart.  Förresten, ”googla” var inte ett ord som fanns i SAOL då…

1968 var alltså också året då en viss Karl Olof Konradsson startade en liten kakel- och mosaikfirma i Jönköping. Inriktningen var främst inom plattsättning.  Herr Konradsson drev vidare sin lilla entreprenörfirma i 17 år, innan han sålde vidare ”Konradssons Kakel” till nya ägare.

De nya ägarna valde att lägga ner plattsättningstjänsten och istället satsa helt på att verka som ett import- och grossistföretag inom byggkeramik och tillbehör. Konradssons fokuserade på att plocka hem den bästa keramiken från världens alla hörn som sedan såldes och tog plats i de svenska hemmen.  

På detta sätt arbetar vi än idag. Nu med, sedan 10 år tillbaka, nya ägare, Dahl Sverige AB. Och så har vi ju vuxit lite också, får väl tilläggas. Idag är vi 68 anställda, utplacerade på de fyra orter där vi numera har våra egna butiker. Dessutom har vi runt 250 återförsäljare som dagligen kämpar med att sälja våra produkter och sprida vårt varumärke. Något vi naturligtvis är både stolta och tacksamma för.

 

Det var lite om Konradssons Kakels resa över dess första 50 år. Hur många hem som idag kläs i kakel och klinker från Konradssons är omöjligt att veta. Vad vi kan veta dock, är att Konradssons varit en naturlig del av livet, sedan 1968.