Halvkaklat badrum

Publicerad: September 2018  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Mixade former och format med serien Panarea.

 

Du som är på jakt efter ett nytt badrum har säkert insett att det där med att välja kakel, det är inte alltid det lättaste. Urvalet är enormt, med allt från glimrande mosaiker, till massiva stenimitationer eller klassiska vita format och allt däremellan. Att renovera ett badrum är dessutom förenat med en stor kostnad, vilket gör att det känns extra viktigt att välja rätt från början, för tanken är väl förmodligen att du inte ska renovera igen på många år.

 

Vintagekänsla med serien Splendours i blandade format.

 

Idag tänkte jag lyfta alternativet ”ett halvkaklat badrum”. Formatet halvkaklat är klassiskt. Ofta används klassiska vita format, 15x15, 10x20 och så vidare. Gärna i halvförband, men även i rak sättning. Man kan välja att avsluta kaklet med en list eller inte. Låt dock inte tanken på ett halvkaklat badrum begränsa dig till att använda enbart vitt kakel. Genom att använda ett större format, till exempel 30x60, i förslagsvis en stenimitation, kan du komma bort från den klassiska looken och istället skapa en modern stil.

Du kan också experimentera med höjden på kaklet och framhäva rummets väggar på olika sätt. Ska det sluta i midjehöjd? I brösthöjd, eller kanske ena väggen på ett vis och andra på ett annat?

 

Golvet växer upp på väggarna i ett något mindre format. Klinkern heter Acustico.

 

Här har kaklet i duschen fått nå högre upp än det vid tvättställen. Det skapar en spännande effekt och gör rummet mer intressant. Serien heter Motif.

 

Att enbart kakla halva väggarna och sedan låta resten kläs i en färg eller tapet har sina fördelar.

Du kan välja diskreta plattor som du vet håller stilmässigt i många år, och sedan göra lite mer trendiga eller utstickande val på de delarna av väggen som inte är kaklade. Det är både enklare och billigare att förändra rummet om du önskar det, genom att enbart måla eller tapetsera om. Dessutom blir kostnaden för renoveringen lägre, än om du kaklar hela badrummet.

 

Vita 15x15-plattor från serien Evolution, med ljus diskret fog. Avslutning med list mot den målade ytan. Klassiskt!

 

Tänk bara på reglerna för tätskikt i de olika våtutrymmena i ditt badrum, så att du får till målning eller tapetsering snyggt även där du behöver ha tätskikt.  

 

Härlig blandning med helkaklat och halvkaklat i olika höjder och färgkombinationer med serien Splendours.

 

Mjukt och med sammanhängande toner när både kakel och klinker är från samma serie - Calx.

Rita och vinn 50.000 kronor

Publicerad: September 2018  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Så var det september. Hösten står för dörren och här på Konradssons känns arbetslusten hög. Den ljuvliga sommaren tankade upp energiförråden och det känns i väggarna att vi nu är redo att ta oss an hösten och dess utmaningar.

Extra roligt är det att kunna kickstarta igång med en tävling utan dess like! Jag tänkte att jag lyfter den här på bloggen, så att möjligheterna att så många som möjligt ser den ökar.

Du kan vinna badrumsmaterial (kakel, klinker, inredning) för 50.000 kronor! Detta gör du genom att kika in i – eller kontakta – din närmaste Konradssonsbutik och ber dem rita ditt drömbadrum. Vi har en fantastisk tjänst där du ger din säljare de exakta måtten och förutsättningarna för ditt badrum, som sedan säljaren ritar efter. Resultatet blir en 3D-ritning som visar exakt hur ditt badrum kan se ut. Utifrån den skissen kan ni sedan justera och flytta möbler och byta plattor efter smak och tycke. Med andra ord ett perfekt verktyg för att få hjälp med visuliseringen av ditt nya badrum.

Genom att rita upp ditt badrum med oss nu under september är du med i tävlingen där du kan vinna materialet i din ritning upp till ett värde av 50.000 kronor!

Och inte nog med detta, respektive butik tävlar ut 50.000 kronor var. Så din chans att vinna är alltså fyra gånger så stor. Dessutom får du 20 % rabatt på det du handlar från det du ritat in!

Så, med detta sagt, passa på att fixa det där badrummet du gått och grubblat på redan nu. Bättre chans kommer kanske inte! Tävlingen pågår under september månad.

Här kan du läsa de exakta tävlingsvillkoren>>

Vi ser fram emot att se din drömbadrumsritning! Stort lycka till!

Ps. Missa inte att sprida tävlingen om du vet någon som är i färd med att fräscha upp badrummet.

Konradssons kampanj höst 2018 - vinn kakel och klinker