Matt på modet

Publicerad: August 2016  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Sedan en tid tillbaka har de skinande, blanka ytorna alltmer fått ge plats åt de mjukare matta. Detta gäller såväl på våra målade väggar där hemma som på möbler, inredningsdetaljer och inte minst i vårt eget produktsortiment. 

Här kommer några av mina egna matta favoriter just nu.

 

  1. Klinkern Acustico

En riktigt snygg matt produkt från vårt eget sortiment är klinkern Acustico. Serien är behagligt mjuk i jordiga färgtoner, med en lätt vågig yta. Den är avsedd både för golv och vägg, och passar lika bra inne som i många miljöer ute.  Acustico finns i de behagligt skiftande färgerna vit, cotto, sand, brun och grå och har en dekorsats där breda penseldrag med vit färg fått svepa över plattorna.

 

  1. Ikeas brickbord Gladom

Brickbordet Gladom är en av nyheterna i Ikeas nyss släppta nya katalog. Denna dova, matta, gröna nyans är min favorit av de två färgerna.

 

  1. Ljusstaken Kubus 4 från By Lassen

Den klassiska danska ljusstaken Kubus 4, från By Lassen kommer snart i en ny härligt mattgrå färg, Cool Grey. Men du som vill slå till får skynda till verket, upplagan är begränsad.

 

  1. Klinkerserien Cem

Cem är en klassisk, frostsäker klinker, gjord av granitkeramik. Plattorna finns i färgerna grå, mörkgrå och vit. Klinkern finns i två ytor där den ena är matt och den andra får ett randigt mönster med lyster. Serien har också en tillhörande mosaik, som finns i samtliga färger och utföranden. Genom att blanda de olika plattorna och ytskikten kan du skapa riktigt effektfulla ytor.

 

  1. Kalkstensfärgen Kalei från Kalklitir

Kalkfärgsföretaget Kalklitir har ökat sitt utbud med en ny sorts matt färg, Kalei. Kalei är en underbar miljövänlig färg som kan användas likväl ute som inne. Jag älskar den levande, tjocka, putsliknande ytan som färgen trollar fram.

 

Konst på golvet

Publicerad: August 2016  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Det absolut härligaste med klinker, enligt mig, är dess möjlighet till oerhörd variation. Förutom att den går att sätta och lägga på såväl väggar som golv och ofta såväl inne som ute, så är variationerna på plattor och läggningar oändliga! En diskret klinker på golvet i badrummet kan naturligtvis vara nog så snygg, men idag kikar vi på betydligt mer kreativa golvläggningar för dig som vill ta ut svängarna något mer. Låt ditt golv bli ditt nya konstverk.

Vet du förresten om att vi på Konradssons har ett väldigt djupt och brett lagerfört sortiment, som bland annat går att kika på här eller om du besöker någon av våra tre butiker? Utöver detta har vi möjlighet att beställa hem i stort sätt vad annat som helst till dig, via våra samarbetspartners gigantiska beställningssortiment från hela välden. Så, var inte rädd för att bolla dina idéer med vår butikspersonal, kanske kan de härleda dig till något i beställningssortimentet, om du inte hittar det du söker i vårt lagerförda sortiment.

Grafiskt mönster i serien Kerion - från vårt beställningssortiment. 

Mer grafiskt, denna gång från beställningssortiment i serien Marmoker. 

Här syns serien Kerion igen, fast denna gång i betydligt mer sirligt utförande, med en känsla av marockanskt kakel. Mönstret bilder en "matta" på golvet. Också beställningssortiment. 

Här är en annan "matta". Klinkern heter Terre och finns i vårt ordinarie sortiment. 

Ett lite mer diskret exempel på en "matta". Här serien Dust, som finns i vårt lagerförda sortiment. 

Genom att mixa olika kulörer klan du skapa personliga, effektfulla golv väldigt enkelt. 

Här har klinkern Nr21 (detta format beställningsvara), lagts i så kallat "ruta". Vackert diskret. 

Serien Marmoker har (i sitt beställningssortiment) denna vackra variant av kompassros att pryda golvet med. Högblank marmorimitation!

Ett av mina favoritgolv är detta - Le crete quadro. Finns i vårt ordinarie sortiment.