Med sommarkänsla inomhus

Publicerad: July 2016  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Ljuva sommartid med stråk av blomdoft, prasslande lövverk och solkysst hud. Kalla bad och värmande sol som aldrig tycks vilja gå ner.

Kanske vill du förstärka sommarkänslan även inomhus? I våra Konradssonsbutiker har vi accessoarer som kan hjälpa dig på traven.

Sprid somriga blomdofter med våra fantastiskt lyxiga doftljus och doftoljor från franska Geodeses. Ljusen och oljorna har en naturlig doft och en elegant, tidlös design på glasflaskorna/burkarna.

Genom att byta ut några små detaljer i badrummet kan du ge rummet en helt ny känsla. Lene Bjerres krok och toalettpappershållare ”Trenny” är väldigt smakfulla och passar lika bra i sommarstugan som i det lite lantliga badrummet.

Vi älskar även Lene Bjerres tvålpumpar, muggar och tvålfat.  Serien Anneline är i glas med vackert smyckade metalldetaljer, medan ”Portia” är stilrent klassisk, men samtidigt med en lite mer modern touch.

Genom att byta ut handdukar, duschdraperi och mattor kan du förhöja sommarkänslan mycket. Ett härligt tips är att plocka in naturen i badrummet också. Smycka badkarskanten med sjöstjärnor, stenar och snäckskal. Eller varför inte låta en vacker vildvuxen bukett hundkex stå i en kruka invid fönstret?

Med önskan om en fortsatt skön sommar!

Ps. Du har väl inte missat att Svedbergs sommarkampanj. Till och med den 30 augusti kan du köpa deras utvalda favoriter till upp till 30 procents rabatt i våra butiker!

 

Hösten och vinterns trendfärger 2016

Publicerad: July 2016  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Utan att gå händelserna och årstiderna i förväg  tjuvkikar vi idag på vilka trender som väntar till hösten (vi kan ju inte hålla oss!). Denna gång med fokus på färg. Närmare bestämt tre stycken, blå, grön och lila.

Blå - som himlen, havet och stillheten långt bort vid horisonten.

I olika toner och nyanser har blå trendat som inredningsfärg under en längre period nu. Även i höst och i vinter kommer vi få se mer, mycket mer, av denna rogivande färg. Framförallt kommer vi få bekanta oss med de mer djupa och intensiva tonerna av blå.

 

 

Grön – som växtligheten och naturen – för harmoni och balans.

De djupa, mörka och intensiva tonerna i den blå trendfärgen går även igen i höstens andra väl synliga färg – nämligen grön. Framförallt är det naturens djupa, nertonade och dova nyans av grön vi kommer att bjudas på.

 

 

Lila – skapandets, kreativitetens och fantasins färg.

Den dammiga, milda rosa färgen som fått ta mycket plats under våren börjar till hösten ge plats åt den lika matta nyansen av lila. Mjuka, lugna, varma nyanser av lila är det som kommer att synas mest. Gissningsvis kommer lila under hösten främst fram som accentfärg, i de små detaljerna. Men vem vet vad som väntar…

DIY - Gör dina egna grytunderlägg

Publicerad: July 2016  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Trött på dina runda grytunderlägg i kork eller filt? Här kommer världen enklaste och bästa tips på hur du kan göra egna.

  1. Gå till din kakelaffär och köp några vackra keramikplattor. Här på Konradssons säljer vi brutna förpackningar, det vill säga, det går utmärkt att köpa enbart en platta om så önskas (Obs! Gäller ej vissa dekorserier).
  2. Sätt fast några möbeltassar under (finns i alla tänkbara affärer en googling bort).
  3. Tadaa, klart!

Extra positivt med grytunderlägg av kakel eller klinker, förutom att det är riktigt snyggt, är att keramiken är värmeledande. På så vis hjälper underlägget till att hålla maten varm längre.

Baksidan på grytunderlägg av klinkern Terra.

Grytunderlägg av klinkern Terra.