Ett sista tips!

Publicerad: March 2016  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Så här framåt vårkanten är det äntligen dags för att fixa i ordning uteplatsen eller balkongen. Kanske är det dags för en upprustning av golvet? Då vill jag påminna om att klinker är ett bra materialval.

De är mycket tåliga, finns i många utförande, lätta att hålla rena och är behagliga att gå på. Men det är viktigt att man väljer en platta som är frostsäker och låna helst hem några plattor så att färgen verkligen passar fasad och övrigt. Plattan kan te sig annorlunda i butik än i utomhusljus så låna hem plattor och lägg ut dem där de ska sättas.

Frostsäker klinker kan även användas på husfasad, runt och i pool, i garage eller vid entré. Möjligheterna är lika många som det finns projekt.

Efter strax över 5 års bloggande för Konradssons blir detta mitt sista blogginlägg  för denna gång. Tack till alla ni som läst, jag hoppas att jag kunnat bidra med inspiration och kunskap!

 

Kommentar från Konradssons
Vi på Konradssons vill tacka Helena varmt för hennes tid som bloggare hos oss. Vi har lärt oss massor. :) För er läsare kan vi meddela att bloggen kommer att finnas kvar precis som tidigare, fast med nya skribenter. Hoppas ni väljer att fortsätta följa oss!

Mars - Konradssons Kakel

Mjuka toner med Acustico.

Mars - Konradssons Kakel

Nat - en melerad klinker med vackra färgskiftningar.

Mars - Konradssons Kakel

Matt, stillsam och harmonisk - Calx.

Ett fokus - dekor

Publicerad: March 2016  |  Skrivet av: Helena Lindkvist

Ett vanligt sätt att välja kakel och klinker till badrum är/har varit att tänka: enfärgad klinker till vägg, enfärgad klinker till golv och eventuellt en dekor (mosaik, mönstrad platta o.s.v). Och visst fungerar det. Men med dagens utbud med så många läckra mönstrade plattor av alla de slag som kan användas till både golv och vägg kan ett knep vara att tänka på att välja Ett Fokus i stället. Speciellt i mindre utrymmen. Annars kommer rummet upplevas rörigt och i obalans, speciellt med tanke på att det troligtvis ska in möbler och “piff” också. Det går att välja flera dekorativa plattor i samma rum men det krävs ofta att badrummet är lite större och att alla plattor kan knytas samman stil- eller färgmässigt.

  • Väljer du ett mönstrat klinker (golvplatta), då ska den plattan vara i fokus. Då utgår du från den plattan till alla andra val i rummet. Alla andra plattor ska vara “basplattor” som kompletterar det mönstrade golvet.
  • Blir du tokig i en färgglad mosaik då gäller samma sak, den blir fokuset i rummet. Vissa mosaiker kan sättas på både golv och vägg eller som en infälld dekor så placeringen i rummet blir väldigt viktig.
Kakel Omni som mosaik i dusch.

Fokuset ligger på "metallic" mosaiken Omni.

Badrum med dekor av Patchwork från vägg till golv.

Här är den större och mönstrade mosaiken Patchwork i fokus.

Dekor med mönstrade Rustica i badrum.

Den traditionellt mönstrade plattan Rustica hamnar i fokus och i kontrast mot den svarta klinkern.