Trendspaning från möbelmässan 2017

Publicerad: February 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Stockholm Furniture and Light Fair, eller ”möbelmässan” som den kanske oftast kallas för, är i full gång. Vi är på plats med monter där vi visar nyheter från keramikvärlden. Välkommen förbi och hälsa om du har vägarna förbi, monter A39:10.

Men det är inte därför jag skriver idag… Nej, detta inlägg är en trendspaning från mässan. Kanske är du, precis som vi varit, nyfiken på vad vi kan förvänta oss se i inredningsvärlden under året. Här kommer vår sammanfattning av det som synts på mässan.

Generellt andas mässan sval, skandinavisk stil. Formerna är enkla och stilrena. Ljusa träslag är fortfarande övervägande, men vi kan även se att de mörka börjar ta mer och mer plats. Ett återkommande material är ljust och konjakfärgat läder.

Ytorna är matta och färgskalorna dova. Vi ser pudriga pasteller, mjuka senapsfärgade och rostiga toner. Den fortfarande synliga blå kulören går åt det dova hållet. Vad vi ser betydligt mer av än föregående år är färgen grön. Montrarna visar upp alltifrån ljusaste dimgrönt till butelj- och smaragdgrönt. Den praktiska och snygga grå färgen återkommer också på många ställen. Generellt andas mycket av det vi ser på mässan 60-tal, så även färgkombinationerna.

I kontrast till det avskalade nordiska ser vi en hel del mer ruffa material. Betong samsas med grovt trä, dock ofta med en touch av det stilrena skandinaviska.

Vi har själva precis släppt årets första nyheter och flera andra är på gång in inom några veckors tid. Är du nyfiken på vad vi kommer med så hittar du dessa här.

Februari - Konradssons Kakel
Februari - Konradssons Kakel
Februari - Konradssons Kakel
Februari - Konradssons Kakel
Februari - Konradssons Kakel
Februari - Konradssons Kakel