Rena, obrutna ytor

Publicerad: March 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Träimitationsklinkern Baita sveper från rum till rum. 

Man brukar prata om känslan av att uppnå rena, obrutna ytor, inte minst när man pratar om trägolv -att låta samma golv svepa från rum till rum. Det ger en enhetlig och lugn känsla i hemmet. Många ser det som självklart att lägga klinker i hall och badrum, men vi har glädjande upptäckt att alltfler ser fördelarna med att låta klinkern svepa ut sig även över hemmets andra rum.

Ett klinkergolv är lätt att underhålla. Fotspår från sandiga fötter är bara att moppa upp, och du behöver inte fundera på hur plattorna ska klara det. Klinker leder dessutom värme och oavsett om du låter solen värma ditt golv eller om golvvärmen får sköta jobbet, så har du med klinker ett riktigt mjukt och gott golv att ta dig fram på. Att det dessutom är nästintill underhållsfritt och håller i hur många år som helst, det får väl ändå ses som en stor fördel det med.

Så med andra ord, var inte rädda för att bjuda in keramiken i hemmets alla rum, resultatet kommer att bli fantastiskt!

 

Observera att några av plattorna som syns på bilderna nedan är beställningsvaror.

 

Klinkern Calx (som kakel på väggen) ger ett lugnt intryck i detta kök med matdel.

En liten råare känsla med Diesel på golvet. 

Exklusiva stenimitationen Nr21 från rum till rum.

Vår nyhet Tailorart ger lägger sig som en mjuk matta på golvet. 

Lugna färgskiftningar med Plant

Lite om våra nyheter

Publicerad: March 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Diesel

Nu har vårt första nyhetspaket för året släppts. Många nya serier presenteras, samt även lite nya färgkombinationer och storlekar på tidigare populära serier. Vad jag personligen tycker är roligt med detta nyhetssläpp är de nya ytorna som kommit in. Att man kan experimentera med keramik och skapa imitationer av andra material är ingen nyhet och visst är trä- och marmorimitationer nog så snyggt, men inget vi lyfter på ögonbrynen åt längre. Det är däremot den nya textilimitationen som kommit och som vi nu tagit in i vårt sortiment genom serierna Tailorart och Textile, den senare vilken är en serie som andas både textil och betong på samma gång.

Serien Diesel är ett samarbete mellan välkända Diesel Living och Iris Ceramica. De har utgått från fem sinnesstämningar och skapat en riktigt häftig serie kakel och klinker där de olika känslorna återges i olika typer av ytor. Diesel Industri Glass påminner om olika typer av glasytor. I Diesel Camp ser vi det textila igen och i Diesel Boss får vi en platta med samma yta som durkplåt. Riktigt häftigt faktiskt!

Kika in, läs om och titta på alla inspirerande nyheterna nedan. 

Diesel

Tailorart

Textile

Scale

Alpe

Nexos

Bricklane

Zen

Blackstone

Cambridge

Climb

 

Tailorart

Textile

Scale

Climb