4 trendiga enväggskök

Publicerad: October 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Har du ett U- eller L-format kök och känner liksom jag att man inte utnyttjar alla köksytor som finns? Med ett enväggskök optimerar du matlagningsytorna till fullo. Du kan dessutom utnyttja den yta du tidigare inte använt genom att satsa på inredningen. Ge matsalsbord, vitrinskåp, växter och fåtöljer plats i rummet och få köket att kännas som mer än bara ett kök. Låt dig inspireras!

Här har plattor från serien Dust skapat en köksdel i det stora rummet. Ett antikt skåp har gett plats åt porslinet och ersatt överskåpen. Genom att skippa överskåpen maximeras takhöjden. Praktiskt och trendigt på samma gång!

Även här har överskåpen ersatts, men denna gången av en tidlös hylla. Behåll köksredskapen framme! Det bidrar till ett livligt och detaljrikt rum, som här bryts av med en stilren grå platta från serien Acustico.

Ett enväggskök kan innebära färre förvaringsställen. Men inte här. Utnyttja fläkten, matsalsbordet, hyllor och praktiska lösningar för knivar och andra köksredskap. Här ser vi högblanka plattor från serien Calx.

Den yta som skapas när du går över till ett enväggskök behöver nödvändigtvis inte fyllas med inredning. Behåll den överblivna ytan stilren och tom. Det gör att mer fokus hamnar på köket, som här smyckas av fina dekorplattor från serien Terre.