Afrikanska trenden skiner hetast

Publicerad: June 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

I år drömmer vi oss söderut. Ner till den heta sanden, den svedda savannen och den täta djungeln. Nämligen till Afrika, kontinenten som influerar vår inredning som aldrig förr. Kanske är det dags för dig att inspireras av de norra delarna i mellanöstern och de mer sydliga delarna av den stora världsdelen?

Med den afrikanska trenden följer rejäla ytor med struktur. Ovan ser vi Keramos i några av dess färger och former.

Även terrakotta är någonting som medföljer, gärna i geometriska mönster. Här ser vi ruffiga plattor från serien Bricklane.

Den afrikanska trenden utmärker sig genom starka färginslag. Här genom Dolceamaro.

Även sand och mörkt trä utmärker trenden. Här har vi klinkern Baita som ger en genuin känsla av trä.

Jordigt, unikt och handgjort - det är känslan som den afrikanska trenden och vår serie Acustico förmedlar.

Vår klinker Retro är ett praktexempel på den afrikanska trenden - likt ett målat trägolv som sakta slitits över tid.

Med den afrikanska trenden följer även stora växter, tunga möbler och en och annan elefant avtecknad i någon av de många textilierna. Låt det personliga ta plats – det behövs om du vill följa den afrikanska trenden 2017.

Nytt nummer av magsinet Känsla ute

Publicerad: June 2017  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Nu är ett nytt nummer av vårt magasin Känsla ute! Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera detta somriga nummer, fullproppat med inspiration.

Tanken med Känsla är just det, att det ska fungera som inspiration för dig som kanske är i uppstartsfasen av att göra om där hemma, för dig som vill lära dig mer om kakel och klinker eller för dig som bara är intresserad av materialet och vill ha lite inspirerande läsning.

 

Magasinet innehåller två hemma hos-reportage. Vi har besökt en ung familj som byggt nytt, samt hästgården på landet som byggt pool med tillhörande fantastiskt poolhus. Dessutom har vi kikat in hos en familj i Halmstad som valt att lägga samma platta på varenda golvyta i huset. Så snyggt!

 

I Känsla kan du också bland annat läsa om de senaste trenderna i inredningsvärlden, du får en presentation av våra senaste nyheter och du får följa med till två arbetsplatser, arkitektkontoret och hos plattsättarna, och ta del av hur dessa yrkesgrupper arbetar. Intressant och lärorikt, tycker jag.

 

Magasinet hittar du i våra butiker, samt inom kort även hos våra återförsäljare runt om i landet. Du kan också beställa hem ett exemplar via info@konradssons.com. Välkommen in och hämta ditt exemplar och låt dig inspireras!