Badrumsinspiration - vilken stil passar dig bäst?

Publicerad: November 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Det är inte alltid lätt att fånga sin personlighet i en viss stil. Ska det vara naturtroget, rustikt, avskalat eller ombonat? Värt att ha i åtanke när man tittar på kakel och klinker är att möjligheterna är fler än man tror. En platta kan i första anblicken se ut att tillhöra en industriell miljö, när den egentligen kanske passar lika bra i en lantlig. Ja, möjligheterna är som sagt många och detaljerna spelar stor roll. Vi vägleder dig genom nio olika badrumsstilar, i hopp om att du ska hitta din favorit!

Jordnära
Brukar du längta efter att koppla av efter en stressig dag? Då är den jordnära stilen något för dig. Varma, naturtrogna toner skapar nämligen lugn, harmoni och komfort. Utöver denna färgpsykologi är de neutrala, naturtrogna tonerna trendmässigt helt rätt just nu. Extra hett är imitation av naturmaterial i dova, jordnära, nästan rostiga toner - liksom vår serie Acustico.

Detaljrikt & modernt
Alla dessa spännande, uttrycksfulla format och kombinationer. Vi får inte nog - får du? Om inte är detta badrummet för dig. Även här snackar vi trend, ja, more is more helt enkelt. Är du en vågad person råder vi dig att satsa! Det skadar aldrig att gå all in. Här har vi vår fantastiska serie Scale.

Hemmaspa
Älskar du tanken av en heldag på spa helt i din ensamhet? Kika då in det här. Har du ett stort badrum rekommenderar vi dig till att skapa olika avdelningar för att maximera spakänslan. Om inte, satsa på detaljerna! Lämna morgonrockarna framme, placera ett par härliga frottétofflor på golvet, stapla handdukarna på varandra, ja, knepen är många. Som tidigare nämnt skapar ju även naturtrogna toner lugn och harmoni. Och nog är det känslan av lugn och harmoni som ska ligga i fokus i ett spa-inspirerat badrum. Här ser vi en mix av format från vår serie Climb.

Lantligt & rustikt
Ett klassiskt badkar, slitet trä och lite grönt från naturen på det. Här är badrummet som sprider naturlig skönhet och andas robusta ting - perfekt för dig som önskar en hemtrevlig känsla även i badrummet. Rustika dekorplattor och en mix av naturtrogna toner går verkligen hand i hand med denna stil. För att späda på känslan av ett mysigt badrum råder vi dig att inte kakla hela vägen upp, för att lura ögat och minimera takhöjden. Vi kan inte annat än att tycka att Terra återskapar den lantliga och rustika stilen helt perfekt. Och psst, den lantliga stilen hör inte bara hemma på landet. Det är minst lika tufft, om inte tuffare, att bryta av med denna stil i en lägenhet i stan...

Klassiskt
Och så presenterar vi den klassiska stilen - för dig som alltid vill känna lyx och flärd. Tassbadkar, fåtölj, takkrona och genomgående, dekorativa mässingdetaljer. Ett tips är att mixa kakel, klinker och tapet, för att verkligen uppnå känslan av flärd. Här ser vi vår serie Uptown som andas härlig, mjuk stenhäll. Behagligt och lyxigt - precis som den klassiska stilen ska kännas.

Lyxigt & stilrent
Njuter du av enkelheten i sig? Stora ytor, avskalade detaljer, oidentifierbar förvaring... Du är med på vad vi menar. Ju större badrum, desto enklare att uppnå den stilrena och lyxiga stilen. Och här gör sig vår serie Marmi perfekt. Ett lyxigt inslag i kombination med avskalad badrumsinredning.

Industriellt
Har du fastnat för det råa, vindpinade och tuffa? Då är den industriella stilen perfekt för dig och ditt badrum. Vår serie NR21 har en given plats i industriella miljöer och blandas snyggt upp med olika metaller så som mässing och plåt. Förstärk det industriella genom att låta små detaljer ta mycket fokus. Keep it simple, helt enkelt.

Exotiskt
Så kommer vi till dig som älskar den moderna, exotiska stilen. Nu pratar vi stora växter, dovt kakel och dämpad belysning. Tvättkorgen flyttas ut och duschdraperiet ersätts med en yuccapalm. Här fångar vår platta Poison från serien Dolceamaro perfekt upp rummets alla detaljer. Även mörka träslag går hand i hand med den exotiska stilen - och här tror vi starkt på vår serie Baita. Ja, här har vi badrumsstilen till dig som varje dag vill föra tankarna till ett semesterparadis.

Skandinaviskt
Lätta färger, ljusa träslag och material från naturen. Ja, det är vad som ofta förknippas med den Skandinaviska stilen. Nyckeln till denna stil är att hitta en balans mellan det personliga och det avskalade. Här kombineras behagliga detaljer med vår träimitation Madeira. Dessutom älskar vi kombinationen av badrum och sovrum - och med klinker i träimitation är det möjligt att skapa den ombonade sovrumskänslan samtidigt som det fungerar utmärkt i våtutrymmen.

Den italienska terazzotrendens comeback

Publicerad: November 2017  |  Skrivet av: Elin Ohlsson

Tiden för terazzo är här - materialet som spås vara den nya, starka trenden i inredningssammanhang. Ja, granit- och mosaikimitationen gör nu sin comeback.

Vad är Terazzo?
Innan vi spanar in trenden ordentligt bör kika lite närmre på vad terazzo egentligen är. Terazzo är en konststen med en bas av cement, som blandas upp med krossade stensorter som exempelvis marmor, granit och kvarts. Även glas eller spegelbitar kan blandas upp med basen, vilket skapar det levande uttryck som är typiskt för just terazzo. Trots att terazzo är ett av världens första golvmaterial, introducerades inte retrostenen till den svenska marknaden förrän i början på 50-talet. Och det var då offentlig miljöer man vände sig till. I dag ser vi terazzo i hemmets alla rum – och det är en trend som är här för att stanna.

Snyggt i alla stilar
Med terazzo följer oändliga designmöjligheter. Terazzobetong som kan gjutas och slipas i en mängd olika former och färger har stor potential att fungera i alla slags interiörer. Beroende på mix av material kan terazzon helt klart klä allt från färgsprakande till minimalistiska miljöer.

More is more
Varför inte köra all in när trenden ändå är som hetast? Som ni läste följer oändliga designmöjligheter. Terazzon syns nämligen inte bara på golv och väggar, utan även i inredningen. Vi ser terazzon smycka allt från köksredskap till textiler. Satsa på en kombination av färger och mönster. Ja, more is more, helt enkelt.