Kakel som stänkskydd i köket

Publicerad: August 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Vitt och fräscht? Absolut, det fungerar alltid! Men det finns ju andra alternativ också... Här serverar jag några inspirationsbilder på olika typer av kakel som stänkskydd. Kanske hittar du någon favorit? (Alla rubriker är länkade.)

Fasad

Först ut är detta härliga fasade kakel, i en djup, grön kulör. Plattorna är dessutom satta i fiskbensmönster, vilket ger ytterligare en fin effekt. 

 

Patchwork

Svarta kök ligger högt upp på trendlistan just nu. Här har man valt att bryta av den strama looken och tillföra lite färg och form med en marrakechinspirerad, mönstrad mosaik.

 

Oporto

En annan variant för dig som gillar mönster är den blåvita, franska looken. Mixade plattor med olika mönster i det klassiska formatet 15x15 ger en klassisk, lantlig känsla.

 

Shades

Här är hela rummet klätt i kakel och klinker. Väldigt praktiskt naturligtvis och genom att bryta av det lugna, ljusa med en helt annan platta över en hel vägg har man skapat en väldigt iögonfallande effekt. 

 

Nat

Här är en annan variant där man låtit kaklet (eller klinkern i detta fall) ta mer plats. Här har man valt att klä in både vägg, golv och bänkskiva i samma platta. Genom att välja en stenimitation med stor mönsterskiftning och dessutom i olika format får man en väldigt levande yta.

 

Urban

Urban är en vacker mosaik i marmorimitation i en sexkantig rombliknande form. Genom att välja ett lite ovanligare format skapar du en känsla av att något händer på väggen, även om färg och fogfärg är neutrala.

 

Kalk

Stora plattor med kalkstenslook mellan över- och underskåp ger ett något mer livligt intryck än en slät stenimitation. Här har samma platta dessutom lagts på golvet, vilket ger en harmonisk enhetlig känsla. 

 

Cambridge

Avslutningsvis vill jag visa en bild på en klassisk vit platta, 7.5x15 cm, satt i förband. Ett stilsäkert och väldigt snyggt kort som inte kan gå fel.