Färgtrend grönt

Publicerad: May 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Dimgrön, bladgrön, buteljgrön, skogsgrön... Namnen är nästan lika många som nyanserna. Vi pratar om kulören grön, så klart. 

Olika utseenden, storlekar, sättningar och kulörer kan kännas mer eller mindre rätt i tiden. Och trots att kakel är ett långlivat material, går det naturligtvis trender även i kakelbranschen.

En kulör som har varit väldigt populär i flera år nu och som också känns som ett smart val även ur en långsiktig synvinkel är den gröna.

Kanske hänger just den trenden ihop med vår strävan efter det hållbara, till en harmonisk livsstil och med vår längtan till naturen? Klart står i alla fall att den inger samma lugna känsla som en utevistelse i det gröna gör.

Till det gröna tycker jag att mässing står sig väldigt fint. Vitt är ju alltid snyggt att matcha med, men även svarta detaljer är riktigt fint till grönt. Vill du spä på den lugna känslan är andra jordnära färger det rätta, gärna ihop med trädetaljer eller andra naturmaterial. Glöm inte att lyfta in naturen på riktigt med växter.

Vi har flera gröna nyheter och serier i vårt sortiment. Låt dig inspireras!

Metro är en liten fasad kakelplatta som sitter på ark. Färgen går åt det mjuka dimgröna.

 

Atelier finns i formaten 10x10 cm och 6,7x14 cm, som i där här fallet. Den bladgröna plattan har en fantastisk lyster. 

 

Rustika Tsquare kommer både som kakel och klinker. På bilden syns den grågröna golvplattan "Tsquare Moss Epoque"  och den mintgröna väggplattan "Tsquare Mint tea". 

 

En annan vacker kakelplatta med mycket lyster är Fasad. Precis som namnet antyder har kaklet fasade kanter. Kulören går åt det buteljgröna.

 

Diesel levererar dovt mossgrönt kakel med olika spännande ytskikt.     

Nu släpper vi nyheter!

Publicerad: May 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Det är alltid lite extra roligt dagar som denna, då vi släpper nyheter. Nyhetssläpp innebär nya produkter för oss att arbeta med och en nyfikenhet i att se hur serierna kommer att mottas av er kunder. Den här gången släpper vi tre nya serier. Det är två serier kakel och en serie klinker.

 

Behaglig stenkänsla med Pietra di Basalto.

Klinkerserien heter Pietra di Basalto och är en förhållandevis lugn och harmonisk stenimitation med mjuka skuggor och ådringar. Pietra di Basalto är en så kallad granitkeramik, vilket gör att den kan läggas på vissa ytor utomhus. Toppen nu inför sommarens eventuella uterums- och balkongprojekt! En stor fördel, som jag ser det, med serien är att den kommer i storlekarna 15x15, 30x30, 30x60 och 60x60 cm. På så vis kan den bli ett aktuellt val för många olika typer ytor och rum. Finns i färgerna vit, grå och svart.

 

Ovanliga mönster med tonade Shades.

Kakelserien Shades är en serie som sticker ut! Förutom de vanligare färgerna vit, grå och svart kommer serien även i grönt, blått och i en riktigt läcker rosa kulör. Plattorna har dessutom en mjuk toning från ljust till mörkt i sig, vilket ger en härlig, lite ovanlig effekt. Sätter du plattorna rakt får du en randig yta och vågar du leka med sättningen kan du uppnå riktigt spännande ytor. Kika på våra inspirationsbilder!

 

Atelier serverar en ovanligt djup lyster.

Vår sista nyhet heter Atelier och är en serie som redan ligger mig varmt om hjärtat. Glasyren känns djup och sammetslen och den besitter en fantastisk lyster. Vi har valt att plocka in sex olika kulörer i vårt ordinarie sortiment, i formaten 10x10 och 6,7x14 cm. Serien kommer dock i cirka 40 olika kulörer, vilka går att köpa via vårt beställningssortiment. Så gillar du plattorna, men söker en kulör vi inte har hemma, fråga, så ser vi om vi kan beställa hem den färg du söker!

Hoppas du gillar nyheterna lika mycket som jag!

Färg på fog

Publicerad: May 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Mindre kontrasterande fogfärg...

 

Att färgens fog har betydelse för slutresultatet känns nog logiskt för de flesta. Ibland tror jag dock att det kan vara bra att bli lite extra påmind om vilken stor effekt fogen faktiskt gör. Med lite kunskap på fötterna kan du göra ett smart val och verkligen få den känsla du vill uppnå vid din renovering/byggnation. 

Mer kontrasterande fogfärg...

 

Man talar om kontrasterande fogfärg. En kontrasterande fogfärg framhäver plattan och dess form mer. Det vill säga, har du en mörk fog till en ljus platta, eller tvärtom – en ljus fog till en mörk platta – så blir själva kakelplattan mer framträdande. Att tydligt se plattans form ger mer karaktär åt den kaklade ytan, det ”händer mer”. En fogfärg i liknande färg som plattan gör istället motsatsen för ytan, den blir lugnare. Även plattans färg och storlek har betydelse för hur fogen uppfattas. För en vit platta upplevs en mörkgrå fog som svart och vice versa. Det handlar alltså om hur tydliga kontrasterna blir. 

Stora plattor med diskret fogfärg.

 

Vill du ha en lugn yta där inte plattan framträder lika mycket, utan mer smälter ihop, till exempel om du har stora plattor, bör du välja en fogfärg som är så nära plattans egna kulör som möjligt. 

Mosaiker passar ofta ihop med en inte så kontrasterande fog. Dels för att fogen tar så mycket plats vid mosaiker, så att de lätt kan ta över om de sticker ut för mycket, dels för att exempelvis skimrande mosaiker träder fram tydligare om inte fogen syns lika tydligt. 

 

Vill du ha mer information om val av fogfärg och se lite fler exempelbilder kan du klicka här!