Kakeltrender från Cersaie 2019

Publicerad: October 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

 

Så var årets stora kakelmässa, Cersaie, i Bologna avslutad. En mässa då i stort sett alla tillverkare visar upp sina kommande nyheter. Det brukar kunna bli en vecka fullproppad av inspiration och framförallt en stor möjlighet för oss att se vad vi kan tänkas komma köpa in till vårt sortiment under nästkommande år.

 

 

Så, vad såg vi då på mässan i år? Inte helt överraskande dominerade marmor i montrarna. Skillnaden från tidigare år var att marmorn stack ut mer. Ådringarna var tydligare och färgerna mer kontrastrika. 

 

 

Terrazzo var en annan typ av ”sten” som syntes mycket – i alla möjliga tänkbara färger och former.

 

 

Något annat som tog väldigt stor plats, bokstavligen, var så kallade ”big slabs”. Trenden med storformatsplattor är något vi redan sett komma, men vi spår att nu kan vi nog snart förvänta oss en explosion. De stora plattorna klär nu både väggar, golv, bords- och bänkskivor och sågs till och med som ett pingisbord!

 

 

Färgmässigt sågs en hel del naturnära nyanser. Grönt tog en hel del plats och slutligen kom en uppstickare i form av pastellfärger. Om Sverige är redo för flirten med 80-talet eller ej, det återstår att se.