Klinker i hall

Publicerad: June 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Klinker i hallen är snyggt, lättskött, förlåtande, tåligt, skönt att gå på, ja, i mångas ögon (inklusive våras) det perfekta valet för golv i hallen, helt enkelt. Några "att tänka på" finns dock att ta del av, innan du väljer plattor. 

I stort sett alla klinkerplattor fungerar i hallen, det går lika bra med stora som små, blanka som matta, släta som de med struktur. Tänk bara på att smuts syns tydligare på väldigt mörka och väldigt ljusa plattor, samt likaså på blanka plattor. Av samma anledning kan det vara bra att undvika alltför ljus eller mörk fog. Fogen kan du för övrigt impregnera som skydd mot smuts och väta. 

En annan sak - glöm inte golvvärme under plattorna. Det ger dels ett behagligare golv att gå på, men hjälper även till att snabbare torka upp fukt och väta som kommer med in utifrån. 

Vi har massor av fin klinker som gör sig riktigt bra i hallen. Vi ser bland annat att marmor- och kalkstensimitationer är väldigt populära. Terrazzo är också ett klassiskt material i hallmiljöer. Nedan följer lite bilder från olika hallar. Kanske hittar du någon som inspirerar dig?

 

Träimitationen Baita ger ett rustikt intryck med sitt korsvirkesmönster. 

 

Boutique är en harmonisk marmorimitation som här sveper vidare från hallen in i sällskapsrummet innanför. Ett vackert sätt att skapa lugn i hemmet. 

 

Bricklane påminner om tegel och är en väldigt förlåtande platta för hallen. Här är den satt i klassiskt fiskbensmönster. 

 

Mönstrat i hallen ger ett ombonat och välkomnande intryck. Här syns serien Pobles, som kommer i flera olika mönsterkombinationer. 

 

Vår nya serie Kalk har snabbt blivit en favorit. Den är en exakt imitation av öländsk kalksten - en populär sten för hallar och trapphus. 

 

Marmor är också väldigt populärt i hallen. Vår serie Marmi är en riktig storsäljare!

 

Väljer du vitt golv i hallen får du kanske räkna med att städa lite oftare. Men snyggt är det ju, helt klart. Här ligger Pobles på golvet. 

 

Nexos i 60x60 cm. Lugnt, harmoniskt och inte en massa breda fogar som kan dra till sig smuts. 

 

Retro IT är en terrazzoimiation, också en klassisk sten som trendar som bäst just nu.