Vårens nyheter

Publicerad: March 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

För några veckor sedan släppte vi vårens kakel och klinkernyheter. Det är alltid lika roligt att se vad som läggs till i sortimentet. Våra inköpare måste hela tiden ligga i framkant vad gäller trender och försöka förutspå vad ni, våra kunder kan tänkas vara intresserade av för plattor. Dessutom arbetar vi på Konradssons med att ha ett brett sortiment, hos oss ska det finnas något för alla! Det är en utmaning det också, att hitta luckorna, se vad vi behöver uppdatera oss med.

Vi brukar samla våra nyheter och lansera dem i tre släpp under året och årets första har alltså nyligen skett. Bland nyheterna var det några som stack ut hakan mer än andra. Vi såg till exempel flera nya mosaikformer – som Urban – som är romber i marmorimitation och Tech; en vit mosaik i matt och blankt i olika format, däribland den marockanskinspirerade ”arabesque” .

Bland nyheterna finns även Tsquare. Det är en serie med både vägg- och golvplattor, där framförallt väggplattorna är extra nämnvärda med sin vackra glaserade yta och handgjorda känsla. Plattorna kommer i flera olika kulörer, vilket känns roligt då vi ser att allt fler väljer färg.

Jag tänkte jag skulle presentera alla nyheter för er! Klicka er in på länkarna för att se fler inspirationsbilder och för produktinformation. 

 

Tsquare

Tsquare är en serie kakel och klinker som tar oss ”back to basic”. VÄGG: De vackert glaserade väggplattorna i 15x15 cm har ett handgjort utseende med en svag nyansskillnad mellan plattorna inom varje kulör, vilket ger elegans, personlighet och en känsla av äkthet. Att plattan dessutom kommer i åtta olika färger skapar fantastiska möjligheter. Välj din favorit eller mixa. GOLV: Till golvplattan har en innovativ teknik används för att ge plattorna dess unika utseende. Storleken är 20x20 cm och klinkern har ett vintageutseende med nött, rustik yta och tydliga brutna kanter. De fyra olika färgerna kommer även som dekor med ett svagt mönster i marockansk stil.

Till serien

 

Urban

Urban är en serie mosaik med plattor i form av små romber. Serien kommer i två utföranden, båda som marmorimitationer, en vit och en grå. Plattorna kan sättas på vägg inomhus. Serien ger ett sofistikerat och lyxigt intryck och med sin ovanliga rombform blir mosaiken ett blickfång oavsett vilken yta du väljer att klä den med.

Till serien

 

Tech

 

Tech är en serie mosaik i fyra ovanliga, spännande format, chevron (fiskben), oktagoner, arabesque (åt det marockanska hållet) och knappar. De olika formerna kommer antingen i matt eller blankt utförande, förutom knappmosaiken som kommer både som matt och blank. Oktagonen har svarta tossetter, vilket ger ett klassiskt utseende. Mosaikerna sitter på nät och går att sätta på vägg och vägg inomhus, lika fina i köket som i badrummet eller varför inte för att höja känslan i tvättstugan.

Till serien

 

Metro

Metro är en serie kakel, med små fasade plattor i storleken 4,5x9,5 cm, monterade på nät. Det unika formatet ger denna annars klassiska variant av plattor ett nytt uttryck. Detta är ett perfekt kakel för små utrymmen, men kan naturligtvis även sättas på en större yta, och ger då ett mer livligt intryck. Metro kommer i fem olika kulörer, i olika nyanser från vit till mörkgrå, samt i en grå/grön nyans. Färgerna har ett vackert djup och de svagt skiftande plattorna har en lyster som ger en exklusiv känsla.

Till serien

 

Iceland

 

Iceland är en klassisk serie kakel i det något större formatet 30x30 cm. Plattorna är vita, helt släta och kommer i blankt och matt utförande. Iceland passar på alla väggar inomhus, såväl kök, badrum som tvättstuga. Serien ger ett rent, modernt uttryck.

Till serien

 

Lava

 

Lava är en serie klinker vars plattor har en stenliknande yta och kraftigt tumlade kanter. Genuin och handgjord är ledord som symboliserar denna serie. Plattorna kommer i de två praktiska formaten 10x10 cm och 20x20 cm, vilket gör att de kan sättas i stort sett varsomhelst inomhus. Lava är dessutom frostsäker, vilket innebär att plattorna också kan sättas på vissa ytor utomhus. De fyra harmoniserande färgerna svart, antracit, beige och grå är fina individuellt eller för den som vill skapa mönster genom att blanda.

Till serien

 

Piazen

 

Piazen serverar naturlig elegans med en modern touch. Det är en serie klinker med plattor i färgerna svart, grå, beige och sand, alla i 10x10, 20x20, 30x60 och 60x60 cm-format. Klinkern är inspirerad av Piasentina-stenar och har ett naturligt slitage, vackra ådringar och en matt, något strukturerad, sofistikerad yta med en rik konsistens som nästan måste ses och kännas på riktigt. Placera Piazen på vägg eller golv inomhus. Ytan är slitstark och fungerar I hemmets alla utrymmen.

Till serien

Gör ditt kakelval hos oss

Publicerad: March 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Grönt kakel med handgjord känsla, är det det du kanske ska välja...?

 

Låt oss måla upp ett scenario.

Du har precis fattat beslutet – nu ska badrummet äntligen renoveras! Så otroligt roligt, det har ju varken varit snyggt eller funktionellt tidigare och du vet att ett nytt badrum kommer att lyfta hela huset.

Din pinterest-och Instagram-mapp märkt med ”Badrummet” fylls på med den ena läckrare bilden efter den andra. Och dina vanligaste sökord på google är numera golvvärme, blandare och rund badrumsspegel med belysning.

Du är så inspirerad och efter några veckor framför skärmen bokar du in hantverkare och plötsligt är det dags att göra dina val.

Så du åker till kakelbutiken. Och där – där tar det stopp. Herregud vad mycket det finns att välja på! Och hur ska du tänka nu, kanske är det ändå tryggast att välja något diskret som du vet kommer hålla i många år, och strunta i den där rostfärgade plattan som dina ögon envist dras emot? Grått är ju fint det med! Men oj, vad många olika grå plattor det finns. Ska du i så fall ta en slät eller är det snyggare med en med lite struktur kanske? Och den där, den med ådringar, den var ju rätt läcker den också. Men hjälp så dyr...

Det som tidigare var så roligt ersätts nu med ångest. Är det värt att lägga mer pengar på en vägghängd toalett eller inte? Kommer det kännas för plottrigt med mönstrade plattor på just ditt golv? Är vitt tråkigt?

...................................................................................

Kanske kan du som läser detta känna igen dig i texten ovan? Du kanske till och med befinner dig i en liknande situation just nu? I en situation där valmöjligheterna blir nästintill övermäktiga.

Det är här vi vill kliva in. Vi på Konradssons Kakel har hjälpt människor att välja kakel i över 50 år. Det är det vi gör. Hela dagarna. Jämt. Och vi kan hjälpa dig, utifrån dina specifika förutsättningar. Hur ser just ditt rum ut? Vad har du för stil i övriga hemmet? Vilka är ni som ska använda rummet? Vad har du för ekonomiska förutsättningar? Det finns mängder av aspekter att ta hänsyn till, vi vet vilka och vi har kunskapen och verktygen som hjälper dig.

Så, kom in till oss direkt och prata med oss om ditt kakelval. Vi hjälper dig.

 

Vårt vallöfte till dig; att vi hjälper dig hitta lösningarna som passar dina önskemål, dina behov och din budget. Vi är med hela vägen för att göra svåra val lite enklare och slutresultatet bättre.