Lägga klinker utomhus

Publicerad: April 2019  |  Skrivet av: Annika Runnérus

Vackert mönstrat klinkergolv med Kerion

 

Nu står påsken för dörren och för många innebär det några extra dagar ledigt. På många håll verkar det bli fint väder och kanske är det några av er som funderar på att fixa golvet på uteplatsen eller balkongen. Naturligtvis kan vi då rekommendera klinker! Att lägga klinker som golv istället för trätrall eller natursten har flera fördelar.

 

Populära Marte ger ett stilrent men ändå levande golv. 

 

Klinker ger ett sobert och lite lyxigt intryck, att dessutom välja att börja med klinkern redan i rummet innanför och sedan fortsätta ut på altanen ger en lugn och behaglig känsla. Apropå behaglig känsla, har du provat att sätta ner fötterna på ett av solen uppvärmt klinkergolv?

 

Blocks är en klinker i träimitation med rustik känsla. 

 

Klinker är väldigt lättskött. Det enda du behöver göra är att ta fram sopborsten eller svabben då och då. Klinker är dessutom väldigt tåligt och vi kan garantera att ditt golv kommer att hålla i många, många år framöver. OM du lägger det rätt… Det finns en hel del fällor att ramla i när klinker ska läggas utomhus. Därför rekommenderar jag dig att noga läsa igenom våra tips och råd. Du är också välkommen att kontakta vår teknikgrupp för att få den hjälp du behöver med tanke på just ditt specifika golvs förutsättningar.

Våra tips och råd för utomhusläggning av plattor finner du här.

 

Livlig yta med Pantheon på altanen. 

 

Lycka till med ditt nya golv!